Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ρεκόρ διαδρομής στον Μαραθώνιο της Αθήνας έκανε ο Φέλιξ Κάντι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Φέλιξ Κάντι τερμάτισε πρώτος στον 32ο Μαραθώνιο διανύοντας την απόσταση σε 2 ώρες και 10 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα και ακολούθησε, με διαφορά δευτερολέπτων, δεύτερος ο Ρέιμον Μπετ.



Σε περίπου 35.000 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετέχουν στον 32ο Μαραθώνιο από διάφορα σημεία της διαδρομής.

Συγκεκριμένα, περίπου 8.500 δρομείς τρέχουν τα 42.195 μέτρα από τον Τύμβο του Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο και οι πρώτοι εξ' αυτών αναμένεται να φθάσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο λίγο μετά τις 11 το πρωί.

Χιλιάδες άλλοι δρομείς τρέχουν σε μικρότερες διαδρομές, όπως ο Αγώνας Δρόμου των 5 χλμ., ο Αγώνας Δρόμου των 10 χλμ., το Δυναμικό Βάδισμα, ο Αγώνας Παίδων και τα 1.200 μ. Special Olympics.

Για τους αλλοδαπούς Μαραθωνοδρόμους, που θα διανύσουν τη συνολική απόσταση το ανώτερο σε 2 ώρες και 20 λεπτά (άνδρες) - 2 ώρες και 50 λεπτά (γυναίκες), τα βραβεία ανέρχονται σε 16.000 ευρώ συνολικά για τους πρώτους 5 αλλοδαπούς άνδρες και 11.000 ευρώ για τις πρώτες 5 αλλοδαπές γυναίκες. Ο πρώτος αλλοδαπός Μαραθωνοδρόμος θα λάβει 7.000 ευρώ και η πρώτη αλλοδαπή Μαραθωνοδρόμος θα λάβει 5.000 ευρώ.

Για τους πρώτους 6 Έλληνες Μαραθωνοδρόμους που θα διανύσουν την απόσταση το ανώτερο σε δυόμιση ώρες και για τις πρώτες 6 Ελληνίδες που θα διανύσουν την απόσταση το ανώτερο σε 3 ώρες τα βραβεία ανέρχονται σε 9.000 ευρώ αντίστοιχα για κάθε φύλο. Ο πρώτος Έλληνας και η πρώτη Ελληνίδα θα λάβουν από 5.000 ευρώ.

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας συγκαταλέγεται στη λίστα με τους 10 καλύτερους αγώνες του κόσμου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.


----------------

O μεγάλος νικητής του φετινού Αυθεντικού Κλασσικού Μαραθωνίου, Φέλιξ Κάντι έσπασε κάθε ρεκόρ.

Ο Κενυάτης αθλητής έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ καθώς κάλυψε τη διαδρομή του Μαραθωνίου σε χρόνο 2:10:36, ο οποίος αποτελεί ρεκόρ αγώνα αλλά και διαδρομής.

Ο Κάντι κατάφερε να ξεπεράσει την επίδοση του Ιταλού, Στέφανο Μπαλντίνι ο οποίος κατείχε το ρεκόρ της κλασσικής διαδρομής μαραθωνίου με χρόνο 2.10.55 που του είχε δώσει και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακού Αγώνες 2004 της Αθήνας.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ SPORTS




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.