Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Το δημοτικό σχολείο της ντροπής στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μικροί μαθητές κάνουν μάθημα υπό άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες.

Υπό άθλιες και εξαιρετικά επικίνδυνες για τη σωματική τους ακεραιότητα συνθήκες κάνουν μάθημα (αλλά και παίζουν στο προαύλιο τις ώρες των διαλειμμάτων τους) οι μικροί μαθητές του 18ου Δημοτικού Σχολείου στα Χανιά.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα, εδώ και ημέρες στο σχολικό συγκρότημα έχουν πέσει σοβάδες από την οροφή, τόσο μέσα στις αίθουσες όσο και στα μπαλκόνια.

Με έγγραφο του Διευθυντή από τις 03/11 ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι για τις ζημιές και μηχανικοί του Δήμου επισκέφτηκαν τα σχολεία για έλεγχο. Ωστόσο μέχρι και την περασμένη Πέμπτη δεν εμφανίστηκε κάποιο συνεργείο για αποκατάσταση των ζημιών.

Συνεργείο τελικά μετέβη στο σχολικό συγκρότημα στις 14/11, μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες δηλαδή και αφού έπεσαν σοβάδες από την οροφή, ευτυχώς, την ώρα που οι αίθουσες ήταν άδειες.

Σήμερα διαπιστώθηκε ότι οι εργασίες γίνονται την ώρα του μαθήματος, αφού η αποκατάσταση των ζημιών από τους λιγοστούς υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσιας του Δήμου, γίνεται στις εργάσιμες ημέρες και ώρες, δηλαδή το πρωί, τις ώρες που και οι μαθητές είναι σχολείο.

Τα παιδιά παίζουν αμέριμνα χωρίς να καταλαβαίνουν την επικινδυνότητα κάτι που φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνουν όμως ούτε οι «μεγάλοι», ενώ οι δασκάλοι του σχολείου παίρνουν όσα μέτρα μπορούν για να μην κινούνται τα παιδιά στο σημείο των εργασιών.

Επιπλέον, στο χώρο υπάρχουν επικίνδυνα σημεία όπως σύρματα ενώ η μια πλευρά του τοίχου της αυλής είναι ετοιμόρροπη. Η ίδια και χειρότερη κατάσταση επικρατεί και μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Παιδιά κάνουν μάθημα δίπλα σε... λίμνη από νερό που τρέχει από το ταβάνι, άγνωστο γιατί, ενώ καθημερινά η δασκάλα σφουγγαρίζει την αίθουσα.

Και όταν λέμε καθημερινά, εννοούμε εδώ και δύο χρόνια που παρουσιάστηκε το πρόβλημα και έχει ενημερωθεί ο Δήμος Χανίων και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κεμεσίδης.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα προβλήματα, σύντομα θα προστεθεί και άλλο ένα, το οποίο προς το παρόν δεν έχει εμφανιστεί λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών. Χρήματα για το σχολείο δεν έχουν δοθεί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καθόλου πετρέλαιο για θέρμανση.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.