Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

2,5 εκατ. παιδιά άστεγα το 2013 στις Ηνωμένες Πολιτείες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περίπου 2,5 εκατομμύρια παιδιά ήταν άστεγα το 2013 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, δηλαδή το ένα στα τριάντα, ένας αριθμός που αποτελεί ιστορικό υψηλό, σύμφωνα με μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Η έκθεση του Εθνικού Κέντρου για το φαινόμενο των Αστέγων Οικογενειών των ΗΠΑ βασίστηκε στην ανάλυση στοιχείων για τη σχολική χρονιά 2012-2013, αξιοποιώντας τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα.

Το κύριο εύρημα της έκθεσης είναι ότι τα άστεγα παιδιά αυξήθηκαν κατά 8% το 2013 σε σχέση με το 2012 για να φθάσουν τα 2,5 εκατομμύρια, έναν αριθμό που αποτελεί ρεκόρ.

Η αύξηση είναι ιδιαίτερα δραματική αν συγκριθεί με το 2006, όταν ο αριθμός των άστεγων παιδιών έφθανε το 1,5 εκατ., δηλαδή κατ' αναλογία έπληττε το 1 στα 50.

Η έκθεση επικαλείται το ποσοστό της φτώχειας, που η ομοσπονδιακή υπηρεσία απογραφής του πληθυσμού (US Census Bureau) υπολόγισε πως ανήλθε στο 14,5% το 2013, ως μια από τις κύριες αιτίες για το φαινόμενο των άστεγων παιδιών. Ακόμη, η έκθεση επικαλείται την πρόσφατη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας, την έλλειψη οικονομικά προσιτής στέγης, το εισοδηματικό χάσμα μεταξύ των διαφορετικών φυλετικών ομάδων αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μονογονεϊκές οικογένειες.

«Οι συνέπειες που έχει για τα παιδιά το να είναι άστεγα, ειδικά τα μικρά παιδιά, είναι καταστροφικές και μπορεί να οδηγήσουν σε αλλαγές στην αρχιτεκτονική του μυαλού τους και να επέμβουν στην μαθησιακή διαδικασία, στον συναισθηματικό αυτοέλεγχο, στις αντιληπτικές ικανότητες και στις κοινωνικές τους σχέσεις», τονίζεται ακόμη στην έκθεση.

Οι αμερικανικές πολιτείες με τον μεγαλύτερο αριθμό άστεγων παιδιών σε σχέση με το συνολικό πληθυσμό τους το 2013 ήταν το Κεντάκι, η Νέα Υόρκη, η Καλιφόρνια, η Αλαμπάμα και η Οκλαχόμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.