Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Αιγύπτια απεβίωσε από τη γρίπη των πτηνών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο για το 2014.

Την τελευταία της πνοή, «χτυπημένη» από τη νόσο των πτηνών, άφησε μια γυναίκα στην Αίγυπτο. Πρόκειται για το δεύτερο θάνατο από την ασθένεια αυτή φέτος, δήλωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η Αίγυπτος έχει καταγράψει 7 κρούσματα του ιού σε ανθρώπους φέτος, περιλαμβανομένων δύο που απεβίωσαν, είπε ο Χοσάμ Άμπντελ Γκάφαρ.

Στο πιο πρόσφατο περιστατικό, η ασθενής ήταν 19 ετών και κατέληξε σε ένα νοσοκομείο στην περιοχή Ασιούτ στη νότια Αίγυπτο, επισήμανε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, από το 2003 έως την 2α Οκτωβρίου 2014 έχουν καταγραφεί επίσημα 668 επιβεβαιωμένα ανθρώπινα κρούσματα του ιού Η5Ν1 σε 16 χώρες. Εκ των κρουσμάτων αυτών, 393 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι είχε επιβεβαιώσει πως μια 30χρονη γυναίκα είχε προσβληθεί από τον ιό στην περιοχή Μίνια, στη νότια Αίγυπτο, ανεβάζοντας σε 7 τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της ασθένειας.

Ένα από τα θύματα είναι ένας 3χρονος που είχε εκτεθεί σε μολυσμένα πτηνά και η κατάσταση της υγείας του εξελίσσεται ομαλά, όπως αναφέρθηκε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.