Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις για τον ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν προσλήψεις και σε πανεπιστήμια.

«Ήταν αυτό να κριθεί αύριο αλλά μετατέθηκε για μια εβδομάδα. Την επόμενη εβδομάδα, θέλουμε ή την μεθεπόμενη εβδομάδα να είμαστε στην ευχάριστη θέση ότι κάνουμε διαγωνισμό. Θα γίνει το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο ώστε να προετοιμαστούν οι υποψήφιοι».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Παιδείας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο STAR και τον κ. Χατζηνικολάου. Ο κ. Λοβέρδος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι το 1 προς 10 δεν οδηγεί σε άνοιγμα σχολείων για την επόμενη χρονικά και ότι αυτή τη στιγμή είναι έτοιμα να φύγει ως κυβερνητική επιλογή η εκπαίδευση από το 10 προς 1.

«Έχουμε ζητήσει 15.000 προσλήψεις. Δεν ξέρουμε αν θα πετύχουμε το 100%. Μόνιμους. Δασκάλους, καθηγητές, νηπιαγωγούς, ανθρώπους για την παράλληλη στήριξη και για άτομα με ειδικές ανάγκες» δήλωσε ο Υπουργός.

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο έχει εκπονήσει μελέτη που ακτινογραφεί όλο το εκπαιδευτικό σύστημα και στην οποία παρουσιάζεται το μεγάλο πρόβλημα των κενών.

Σε περίπτωση που γίνει διαγωνισμός ο προσδιορισμός των αναγκών, σύμφωνα με τον Υπουργό, θα γίνει τον Ιανουάριο ενώ για τις ειδικότητες που έχουν προτεραιότητα αναφέρθηκε σε δασκάλους, φιλολόγους, μαθηματικούς, φυσικούς, νηπιαγωγούς.

Εκτός όμως από τους εκπαιδευτικούς θα γίνουν και προσλήψεις σε Ιδρύματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την προϋπόθεση να βγει η εκπαίδευση από το 10 προς 1.

Παρά τις δηλώσεις του Υπουργού υπάρχουν ερωτηματικά για τη διενέργεια του διαγωνισμού. Δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι αυτός θα πραγματοποιηθεί καθώς δεν έχει δοθεί οριστική απάντηση. Άλλωστε και στον ΑΣΕΠ δεν έχει υποβληθεί αίτημα έως τώρα για τη διενέργεια διαγωνισμού.

Άλλο ένα πρόβλημα είναι οι εναπομείναντες διοριστέοι του διαγωνισμού του 2008. Ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε σε 100 μόνιμους διορισμούς που δεν επαρκούν για να απορροφήσουν το σύνολο όσων έχουν απομείνει. Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός μέσα από τη Βουλή ανέφερε ότι προτεραιότητα έχουν οι διοριστέοι του 2008 και μετά την απορρόφησή τους θα γίνει διαγωνισμός. Οι 100 θέσεις δεν επαρκούν για την απορρόφηση του συνόλου όσων περιμένουν διορισμό και είναι περίπου 400.

Επίσης το χρονικό πλαίσιο που έθεσε ο υπουργός Παιδείας για διαγωνισμό Φεβρουάριο-Μάρτιο είναι ασφυκτικό και δεν επαρκεί για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ, για τη διενέργεια του διαγωνισμού τόσο νωρίς.

Αναμένουμε τις εξελίξεις και τις οριστικές αποφάσεις εντός των ημερών για ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.