Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Κατηγορούν γιατρό ότι έβαζε «χέρι» σε γυναίκες συναδέλφους του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σάλος από τις καταγγελίες δύο εργαζομένων σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Πρόστιμο ίσο με τις αποδοχές ενός μηνός επιβλήθηκε σε πανεπιστημιακό γιατρό στην Πάτρα, τον οποίο δύο γυναίκες συνάδελφοί του κατηγόρησαν για σεξουαλική παρενόχληση και χυδαίες και απαξιωτικές εκφράσεις σε βάρος τους στον χώρο της πανεπιστημιακής κλινικής.

Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», ο γιατρός προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες δεν επιβεβαιώθηκαν από όσους κλήθηκαν να καταθέσουν στη σχετική ΕΔΕ.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες ως ανυπόστατες και ψευδείς, αλλά ύστερα από διενέργεια ΕΔΕ, ο πρύτανης τον τιμώρησε πειθαρχικά για συμπεριφορά αναξιοπρεπή και ανάρμοστη στην υπηρεσία, αλλά και για παραβίαση κανόνων συμπεριφοράς που αρμόζει στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η πειθαρχική απόφαση αποδεχόμενη τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του σημειώνει ότι εκτόξευσε προσβλητικές και απαξιωτικές εκφράσεις σε βάρος επιμελήτριας της χειρουργικής κλινικής, ενώ παρενόχλησε σεξουαλικά ειδικευόμενη ιατρό.

Συγκεκριμένα του καταλογίζεται ότι, επωφελούμενος της απασχόλησής της με άλλους ασθενείς, προσπάθησε να της θωπεύσει το μπράτσο αλλά και το στήθος της, ενώ μια άλλη φορά τράβηξε τον στηθόδεσμό της την ώρα που έβγαινε από τον θάλαμο της κλινικής! Ο πανεπιστημιακός ιατρός προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή, υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες είναι αναληθείς και ότι δεν επιβεβαιώθηκαν από όσους κλήθηκαν να καταθέσουν στη σχετική ΕΔΕ.

Συγκεκριμένα, η επιμελήτρια υποστήριξε στην καταγγελία της ότι αρχικά είχε ομαλή συνεργασία με τον πανεπιστημιακό γατρό, αλλά όταν πριν από 8-9 χρόνια διεκδίκησε και πήρε τη θέση που κατέχει εκείνος, άρχισε να την «περιλούει» με κοσμητικά επίθετα στους διαδρόμους της χειρουργικής κλινικής, χαρακτηρίζοντάς την «τραβ...λι», «φορτηγατζή», «κλείτορα».

Είπε ακόμα ότι συστηματικά τη διέσυρε δημοσίως αλλά και κατ' ιδίαν με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, χρησιμοποιώντας συχνά χυδαίες χειρονομίες για να απαξιώσει ενώπιον ιατρών, φοιτητών, νοσηλευτών όσα πρόσωπα δεν του είναι αρεστά.

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, ειδικευόμενη στη χειρουργική κλινική κατήγγειλε με επιστολή προς τον διευθυντή της ότι ο ιατρός (μέλος του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών) έκανε απαράδεκτη επίθεση εναντίον της μετά από μία εφημερία. Ο ιατρός υποστήριξε ότι η ειδικευόμενη δεν χορήγησε το φάρμακο που της είχε υποδείξει σε ασθενή, με συνέπεια να κινδυνεύσει η ζωή του και γι' αυτό της έκανε έντονες συστάσεις. Υποστήριξε ότι ενώ της είπε «ξύνεσαι με τον...» (συνάδελφό της στην εφημερία), εκείνη κατήγγειλε ψευδώς ότι της είπε «ξύνεις το... σου».

Λίγο καιρό αργότερα η ειδικευόμενη κατήγγειλε απαξιωτική συμπεριφορά με σεξιστικούς χαρακτηρισμούς και σεξουαλική παρενόχληση. Ανέφερε ότι δεν την αποκαλούσε ποτέ με το όνομά της, αλλά με υποκοριστικά όπως «γιατρέσα», «μοντέλο» και άλλα παρόμοια, αλλά και με αισχρές εκφράσεις, όπως «καυ...τσα», μπροστά σε ιατρούς, νοσηλευτές, ασθενείς ή και όταν ήταν μόνη της. Υποστήριξε ότι οι προφορικές χυδαιότητες μετατράπηκαν και σε σεξουαλικές ενέργειες.

Σε άλλη περίπτωση, κατά την επίσκεψή της σε θαλάμους της κλινικής, η ίδια ανέφερε ότι «μου τράβηξε τον στηθόδεσμό μου κατά την έξοδο από θάλαμο».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.