Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ο σκύλος μας λατρεύει τη μυρωδιά μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα τετράποδα ανταποκρίνονται περισσότερο στη μυρωδιά του αφεντικού τους.

Η μυρωδιά μας μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο του σκύλου μας με τον ίδιο τρόπο που το άρωμα που χρησιμοποιεί ένα αγαπημένο μας πρόσωπο επιδρά μέσα μας.

Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στο περιοδικό «Behavioural Processes» και θεωρείται η πρώτη που χρησιμοποίησε αξονικές τομογραφίες εγκεφάλου για να διερευνήσει την αντίδραση των σκύλων στις βιολογικές οσμές.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν αξονικές τομογραφίες σε 12 σκύλους από διαφορετικές ράτσες, τους οποίους εξέθεσαν σε πέντε διαφορετικές μυρωδιές.

Τα δείγματα των οσμών ήταν από: τον ίδιο τον σκύλο, από έναν άγνωστο σκύλο, από έναν σκύλο που ζούσε στο ίδιο σπίτι, από ένα άγνωστο άτομο και από ένα άτομο που ζούσε στο ίδιο σπίτι. Φυσικά, οι δωρητές οσμών δεν ήταν παρόντες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η περιοχή της επιβράβευσης στον εγκέφαλο των σκύλων ανταποκρίθηκε περισσότερο στην οσμή του γνωστού προσώπου.

«Είναι άλλο πράγμα όταν επιστρέφεις στο σπίτι και ο σκύλος σου σε βλέπει και πηδάει πάνω σου και σε γλείφει και ξέρει ότι μόνο καλά πράγματα πρόκειται να συμβούν», λέει ο επικεφαλής της έρευνας, Gregory Berns.

«Το να μαθαίνουμε περισσότερα σχετικά με το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος των σκύλων, θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιλογή και στην εκπαίδευση των σκύλων υπηρεσίας», εξηγούν οι επιστήμονες.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.