Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Φόβοι για δυο νέα κρούσματα Έμπολα στο Μάλι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο ύποπτα κρούσματα στη χώρα.

Οι υγειονομικές αρχές στο Μάλι έχουν τεθεί σε συναγερμό υπό το φόβο δυο νέων κρουσμάτων Έμπολα. Πρόκειται για δυο ανθρώπους που ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τον ιό αφού ήρθαν σε επαφή με το δίχρονο κορίτσι που πέθανε από την ασθένεια στο Μαλί την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με μια επιδημιολογική έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και του Αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), περιγράφει με λεπτομέρειες το ταξίδι του νηπίου από την Γουινέα στο Μάλι μαζί με την γιαγιά του, την πεντάχρονη αδελφή του και τον θείο του και δείχνει ότι ενδέχεται να ήρθε σε επαφή με 141 ανθρώπους συνολικά, 57 εκ των οποίων δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Από τις 84 επαφές που έχουν εντοπιστεί ως τώρα μόνο ένα πρόσωπο ενδέχεται να έχει μολυνθεί από τον ιό Έμπολα, όμως δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες εξετάσεις για να το επιβεβαιώσουν.

Παράλληλα έχουν γίνει εξετάσεις σε ακόμη τέσσερα ύποπτα κρούσματα, με τρία αρνητικά αποτελέσματα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από το τέταρτο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.