Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Πώς εξελίχθηκαν οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών την τελευταία 4ετία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες.

Περίπου 16.000 εκπαιδευτικοί αναμένεται και φέτος να καταθέσουν αιτήσεις μετάθεσης. H προθεσμία κατάθεσης ξεκινά τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 31 Νοεμβρίου. Φέτος το Υπουργείο αποδεικνύεται συνεπές με τις οριζόμενες από τα Προεδρικά Διατάγματα ημερομηνίες σε αντίθεση με το προηγούμενο σχολικό έτος. Η τελευταία χρονιά που κατατέθηκαν οι αιτήσεις μέσα στο Νοέμβριο ήταν το 2011-2012 (11-30 Νοεμβρίου). Το 2012-13 οι αιτήσεις κατατέθηκαν Ιανουάριο και το 2013-2014 από τις 23/4 έως και τις 2/5.

Να αναφέρουμε ότι το προηγούμενο έτος είχαμε ρεκόρ στο ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων μετάθεσης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Συγκεκριμένα ικανοποιήθηκαν 2.802 αιτήσεις σε σύνολο 6.747, ήτοι ποσοστό 41.53%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περσινή χρονιά ήταν ευνοϊκή για να λάβει κάποιος μετάθεση καθώς η αλλαγή στα χρονοδιαγράμματα των συνταξιοδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα κενά των εκπαιδευτικών, καθώς μέσα στο ίδιο σχολικό έτος, 2013-2014, είχαμε τις συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών του 2013 αλλά και του 2014 που έφθασαν αθροιστικά περίπου στις 5000 για την Αθμια.

Το παραπάνω δεν ίσχυσε για τη Δευτεροβάθμια που για δεύτερη συνεχή χρονιά είχε μονοψήφιο ποσοστό ικανοποίησης αιτήσεων μετάθεσης παρά τις χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις ( περίπου 6.500). Να τονίσουμε ότι εντύπωση προκάλεσε ο ελάχιστος αριθμός μεταθέσεων σε ειδικότητες όπου και το ίδιο το Υπουργείο παραδέχεται ότι είχαν χιλιάδες συνταξιοδοτήσεις.

Φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, αν και περίμεναν να ικανοποιηθούν πολλές από τις αιτήσεις τους διαπίστωσαν, ότι πρέπει να μείνουν για ακόμη μια χρονιά μακριά από τις οικογένειές τους. Το Υπουργείο απέδωσε τις λίγες συνταξιοδοτήσεις στο γεγονός ότι υπήρχαν πολλοί εκπαιδευτικοί χωρίς οργανικές θέσεις.

Το πλήγμα για τη Δευτεροβάθμια ήταν ακόμα πιο ισχυρό μετά και τις λίγες αποσπάσεις που οδήγησαν πολλούς εκπαιδευτικούς στην απόγνωση.Όσον αφορά το ποσοστό ικανοποίησης των αιτήσεων μετάθεσης στη Δευτεροβάθμια αυτό ανήλθε στο 8,99% καθώς μόλις 751 εκπαιδευτικοί μετατέθηκαν από το σύνολο των 8.358.

Ενδιαφέρον έχουν τα στατιστικά στοιχεία των προηγούμενων ετών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.