Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

10 συνήθειες που καταστρέφουν την ασπίδα του οργανισμού μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναπνέουμε νέφος


Όλο το καθημερινό νέφος που εισπνέουμε δεν κάνει καθόλου καλό στους πνεύμονες ή στο ανοσοποιητικό μας σύστημα. Έρευνες έχουν διαπιστώσει πως ο βρώμικος αέρας καταστέλλει τα
Τ – Κύτταρα τα οποία είναι απαραίτητα για την προστασία του οργανισμού μας αλλά και μπορεί να προκαλέσει και έντονες φλεγμονές στο σώμα.

Διορθώστε το – Επενδύστε σε έναν καθαριστή αέρα / ιονιστή για το σπίτι σας. Εφ΄όσον δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ποιότητα του αέρα έξω, τουλάχιστον θα αναπνέουμε καθαρό αέρα στην ζεστασιά του σπιτιού μας.

Καθόμαστε πολλές ώρες

Αν έχετε μία δουλειά γραφείου είναι σίγουρο πως κάθεστε τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Αυτό μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολικό σας ρυθμό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει το σώμα σας να απορροφάει τα τονωτικά θρεπτικά συστατικά πολύ πιο αργά από το κανονικό.

Διορθώστε το – Κάθε μιάμιση ώρα, βγείτε έξω από το γραφείο για πέντε λεπτά. Αυτές οι μικρής διάρκειας κινήσεις θα ενεργοποιήσουν τους μύες σας και θα ξυπνήσουν το μεταβολισμό σας.

Επιλέγουμε τα λάθος προϊόντα ομορφιάς

To foundation, concealer, κραγιόν και άλλα προϊόντα ομορφιάς δεν “κάθονται” απλώς πάνω στο πρόσωπο σας αλλά το σώμα σας τα απορροφά όλη την ημέρα. Μερικά περιέχουν τεχνητά και ενδεχομένως τοξικά συστατικά όπως το λαυρικό νάτριο. Δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα δεν είναι συνηθισμένο να απορρίπτει τα συγκεκριμένα στοιχεία, όλα τα βλαβερά συστατικά θα εισχωρήσουν στον οργανισμό σας και θα επηρεάσουν τις εσωτερικές άμυνες.

Διορθώστε το – Φυσικά προϊόντα συνεχώς! Όσο λιγότερα συστατικά περιλαμβάνουν τόσο το καλύτερο και το ασφαλέστερο για τον οργανισμό σας.

Τρώμε αρκετό junk food

Τα μπισκότα που μόλις ψήσατε μυρίζουν απίθανα αλλά το λευκό αλεύρι σε ορισμένα ψητά φαγητά και γλυκά βλάπτει σοβαρά τα Τ – Κύτταρα αλλά και τα Β – Κύτταρα στο σώμα σας τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την μάχη κατά των ασθενειών.

Διορθώστε το – Βεβαιωθείτε ότι οι σπόροι που καταναλώνετε είναι κυρίως δημητριακά ολικής άλεσης τα οποία έχουν πολλές ίνες που οχυρώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα του καθενός.

Δεν δίνουμε προτεραιότητα στον ύπνο

Αν το σώμα σας δεν παράγει αρκετή μελατονίνη ενώ κοιμάστε, το ανοσοποιητικό σας σύστημα δεν μπορεί να παράγει αρκετά λευκά αιμοσφαίρια για να αποκρούσει τα βακτήρια και να «επισκευάσει» το σώμα σας.

Διορθώστε το – Βάλτε στόχο να κοιμάστε 7 με 8 ώρες καθημερινά

Η διατροφή μας περιέχει πολλή πρωτεΐνη

Η υπερβολική πρωτεΐνη, ειδικά από ζώα, αναγκάζει τον οργανισμό να παράγει περισσότερο την ορμόνη IGF1 η οποία είναι γνωστό ότι επιταγχύνει τη γήρανση και παρεμποδίζει την ασπίδα του οργανισμού σας.

Διορθώστε το – Όχι περισσότερο από το 10 τοις εκατό της ημερήσιας πρόσληψης σας να προέρχεται από ζωϊκές πηγές (κρέατα και γαλακτομικά).

Περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μόνοι

Οι μοναχικοί άνθρωποι τείνουν να είναι λιγότερο ανθεκτικοί στην αντιμετώπιση του στρες οπότε το ανοσοποιητικό τους σύστημα υποφέρει αρκετές φορές.

Διορθώστε το – Προγραμματίστε κάποιο ποιοτικό χρόνο με φίλους, συναδέλφους ή ακόμα και με συγγενείς. Τα άτομα με πολλές διαπροσωπικές σχέσεις προβάλουν μεγαλύτερη αντίσταση σε μολύνσεις.

Το στρες χτυπάει κόκκινο

Ίσως να νομίζετε πως λειτουργείτε καλά υπό πίεση αλλά το χρόνιο στρες αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης η οποία φημίζεται ότι μειώνει τα επίπεδα των ορμονών όπως αυτή της τεστοστερόνης και τα οιστρογόνα. Και όταν τα επίπεδα των ορμονών είναι ανισσόροπα, το ανοσοποιητικό σας σύστημα δεν ανταποκρίνεται γρήγορα και άμεσα στις απειλές.

Διορθώστε το –Πρέπει να καταλάβετε ότι το άγχος και το στρες δεν προσφέρουν τίποτα απολύτως. Μάθετε από διαθέσιμες τεχνικές πως να το διαχειρίζεστε!

Η διατροφή μας δεν περιλαμβάνει αρκετό «καλό και υγιεινό» λίπος

Ναι, θα πρέπει να αποφεύγετε τα τρανς λιπαρά και κορεσμένα λίπη. Αλλά τα υγιεινά λίπη – από ψάρια, αβοκάντο και ξηρούς καρπούς έχουν αντί –φλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν την ρύθμιση της ασπίδας του οργανισμού.

Διορθώστε το – Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και περιορίστε τηνν κατανάλωση κρεάτων. Προσθέστε στη διατροφή σας τρόφιμα όπως σολωμό, σαρδέλες, αμύγδαλα και όλα τα είδη λάχανου καθώς είναι γεμάτα από υγιή ωμέγα – 3 και ωμέγα – 6 λιπαρά

Η yoga δεν αποτελεί μέρος της καθημερινής μας γυμναστικής

Κάθε άσκηση είναι καλύτερη από το τίποτα αλλά η γιόγκα φαίνεται να έχει το μεγαλύτερο αντίκτυπο όσον αφορά την προστασία του οργανισμού σας. Διεγείρει το κυκλοφοριακό σύστημα, το πεπτικό, νευρικό αλλά και το ενδοκρινικό τα οποία όλα μαζί λειτουργούν προς όφελος του οργανισμού.

Διορθώστε το – Είτε είστε αρχάριος ή έμπειρος υπάρχουν πάρα πολλά μαθήματα και ασκήσεις γιόγκα που θα σας βοηθήσουν.


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.