Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Η ελληνική ομάδα Kodu Kup πάει Βρυξέλλες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Kodu Kup Europe: Ο νέος ευρωπαϊκός σχολικός διαγωνισμός – θεσμός, για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση του. Οι ομάδες των 8 κρατών που παίρνουν μέρος επιλέχθηκαν και ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για Βρυξέλλες. Το Kodu Kup αναπτύσσει τη νέα ευρωπαϊκή γλώσσα.

Το Kodu Kup Europe υπογραμμίζει τον ρόλο που διαδραματίζει η εκμάθηση μέσα από το παιχνίδι ( -game- based learning-) στην ενδυνάμωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, της συνεργασίας και της καινοτόμου σκέψης, για τους νέους Ευρωπαίους. Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας e-Skills for Jobs 2014 και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας – ΣΕΠΕ. 




Οι ομάδες επιλέχτηκαν και είναι έτοιμες να διαγωνιστούν. Η Πορτογαλία, η Φινλανδία, η Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Ελλάδα, η Εσθονία και η Λιθουανία παίρνουν μέρος στο διαγωνισμό και στέλνουν μαθητές ηλικίας 6-16 ετών για να παρουσιάσουν τα βιντεοπαιχνίδια που ετοίμασαν.

Οι φιναλίστ θα συναντηθούν στα μέσα Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες στο Coding Camp, το οποίο θα λάβει χώρα στο Innovation Center της Microsoft κατά τη διάρκεια του European Coding Week.

Ο διαγωνισμός είναι μια κοινή πρωτοβουλία της Microsoft και του European Schoolnet, και βασίζεται στην ομαδική εργασία, τη υπολογιστική σκέψη, το σχεδιασμό, τις ηλεκτρονικές δεξιότητες και την ικανότητα κωδικοποίησης.

Τι είναι το Kodu;

Το Kodu είναι μια οπτική προγραμματιστική γλώσσα φτιαγμένη ειδικά για τη δημιουργία παιχνιδιών. Είναι σχεδιασμένη να είναι προσβάσιμη σε παιδιά άνω των 6 ετών, και ευχάριστη για τον καθένα.

Ανεπτυγμένο από το ερευνητικό τμήμα της Microsoft, Microsoft Research, το Kodu λειτουργεί σε PC και Xbox, επιτρέποντας τη γρήγορη σχεδιαστική δημιουργία. Το Kodu είναι διαθέσιμο δωρεάν.

Το Kodu είναι εύκολο στη χρήση και οπτικά ελκυστικό, ειδικά για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

H σύνταξη του κώδικα που χρησιμοποιείται είναι απλή και ενστικτώδης, επιτρέπει όμως παράλληλα έναν υψηλό βαθμό υπολογιστικής σκέψης και βασικές αρχές προγραμματισμού.

Το Kodu ενσωματώνεται εύκολα σε κάθε πρόγραμμα μαθημάτων, και ιδιαίτερα με την αριθμητική και τη γραφή , καθώς και τις φυσικές επιστήμες, τα μαθηματικά και τη γεωγραφία.

Διαβάστε περισσότερα και γνωρίστε την ελληνική ομάδα στο www.kodukup-europe.org.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.