Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Αντικύθηρα: Αναζητούν το εξάρτημα που λείπει από τον Μηχανισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Είναι ένας αναλογικός υπολογιστής ο οποίος μπορεί να περιγράψει την κίνηση του Ηλίου και της Σελήνης, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους… καθώς και να προβλέψει τις αντίστοιχες εκλείψεις» τόνισε ο Καθηγητής ΕΜΠ και Πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Θεοδόσης Τάσιος, αναφερόμενος στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, σημείωσε ότι «υπάρχει κάπου ένας υποδοχέας (στον Μηχανισμό), ο οποίος δείχνει ότι υπήρχε και ένα άλλο εξάρτημα που έκανε πρόβλεψη των κινήσεων των πέντε γνωστών πλανητών της εποχής».

Αναπάντητο παραμένει ωστόσο μέχρι στιγμής το ερώτημα, εάν πρόκειται για ναυάγιο ενός πλοίου που έσπασε σε δύο τμήμα ή για ναυάγια δύο πλοίων, όπως διευκρίνισε ο αρχαιολόγος, δύτης και επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας στα Αντικύθηρα, Θεοτόκης Θεοδούλου.

Σε ό,τι αφορά το δόρυ που βρέθηκε ο κ. Θεοδούλου επεσήμανε ότι προέρχεται από άγαλμα το οποίο δεν έχει βρεθεί ακόμη, ενώ η επόμενη αποστολή –όπως είπε- αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2015 και θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα.

Δείτε το βίντεο από το Mega:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.