Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ο ηλεκτρονικός... καρχαριομάχος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κρατάει τα κοφτερά τους σαγόνια σε απόσταση.

Από μαγνήτες, μέχρι ειδικές υποβρύχιες στολές, οι επιστήμονες έχουν προσπαθήσει να βρουν διάφορους τρόπους για να βοηθήσουν τους κολυμβητές να… αποφύγουν μια δυνητικά θανατηφόρα συνάντηση με… τα σαγόνια ενός καρχαρία.

Η νέα εφεύρεση ακούει στο όνομα «SharkStopper Personal Shark Repellent» και δεν είναι άλλο από μια… συσκευή, η οποία εκπέμπει ήχους φαλαινών δολοφόνων, οι οποίες είναι γνωστό ότι επιτίθενται στους καρχαρίες.



Η συσκευή μπορεί τοποθετείται στους αστραγάλους των κολυμβητών/σέρφερ και όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, μπορεί να κρατήσει μακριά διάφορα είδη καρχαριών, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων λευκών καρχαριών, του καρχαρία-τίγρη, τους σφυροκέφαλους κ.ά.

Ο εφευρέτης του «ηλεκτρονικού καρχαριομάχου» είναι ο 52χρονος Brian Wynne από τη Νέα Υόρκη. Ο Brian εργάζεται επάνω στη συσκευή ήδη εδώ και 10 χρόνια και τώρα θέλει να συγκεντρώσει χρήματα μέσω του λεγόμενου crowdfunding, για να την τελειοποιήσει.

Έχει συνεργαστεί με θαλάσσιους βιολόγους και ειδικούς σους καρχαρίες για να τη δοκιμάσει σε διάφορα είδη καρχαριών και σε διαφορετικές τοποθεσίες, ακόμη και σε «ακραίες συνθήκες» κατά τις οποίες το νερό ήταν γεμάτο με αίμα και άλλα δελεαστικά δολώματα για τους καρχαρίες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι θηρευτές έφτασαν σε κοντινή απόσταση (1,5 μέτρο) από τη συσκευή, όμως στη συνέχεια απομακρύνθηκαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.