Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Τροφές για πιο δυνατά νύχια και μαλλιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η υγιεινή διατροφή επαναφέρει τη χαμένη λάμψη και ζωντάνια.

Η περιποίηση του σώματός μας πρέπει να γίνεται τόσο «απ’ έξω», όσο κι από «μέσα». Για την ακρίβεια, πρέπει να γίνεται κυρίως «από μέσα», δηλαδή μέσω της υγιεινής διατροφής.

«Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή ενισχύει την υγεία των νυχιών και των μαλλιών. Τα νύχια και τα μαλλιά φτιάχνονται από κερατίνη, μέσα από μια παρόμοια διαδικασία και πιστεύεται ότι τα θρεπτικά συστατικά που ευνοούν το ένα, ενισχύουν και την υγεία του άλλου» υποστηρίζει ο Joshua Zeichner από το τμήμα Δερματολογίας του νοσοκομείου Mount Sinai Hospital της Νέας Υόρκης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο health.com, οι παρακάτω τροφές θα επαναφέρουν τη… χαμένη ζωντάνια και λάμψη τόσο στα μαλλιά, όσο και στα νύχια σας.

Κόκκινο κρέας



Το κρέας αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, ενώ περιέχει και ένα ακόμη συστατικό που είναι σημαντικό για την υγεία των μαλλιών και των νυχιών: σίδηρο. Σύμφωνα με το American Family Physician όσοι έχουν έλλειψη σιδήρου συνήθως έχουν λεπτά μαλλιά ή/και κοιλονυχία, μια ασθένεια των νυχιών, που παραμορφώνει το σχήμα τους.

Μύρτιλα



Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην προστασία του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες επηρεάζουν τα επίπεδα των ορμονών του στρες και φλεγμονών στον οργανισμό, κάτι που μπορεί να επηρεάσει όλα τα κύτταρα του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των μαλλιών και νυχιών. Τα μύρτιλα περιέχουν από τις υψηλότερες συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών στα φρούτα.

Αμύγδαλα



Εκτός από καλή πηγή πρωτεϊνών, τα αμύγδαλα περιέχουν μαγνήσιο το οποίο βοηθά στην καλή υγεία των μαλλιών και των νυχιών. Μπορείτε να βρείτε ακόμη σε πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, στο κακάο και τη σόγια.

Μπύρα



Η μπύρα, σύμφωνα με το Journal of the Science of Food and Agriculture, είναι μία από τις πιο πλούσιες πηγές πυριτίου. Το πυρίτιο θεωρείται ότι αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στο κρανίο, κάτι που βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Γάλα



Απαιτείται να γίνουν περαιτέρω έρευνες, ωστόσο κάποιες έχουν δείξει ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στη βιταμίνη D και την απώλεια μαλλιών.

Αυγά



Τα αυγά εκτός από πρωτεΐνες και βιταμίνη D περιέχουν ακόμη, βιοτίνη. Η βιοτίνη (σύμπλεγμα βιταμινών B) μπορεί να παίζει ρόλο στη δημιουργία της κερατίνης.

Σολομός



Ο σολομός αποτελεί εξαιρετική πηγή βιοτίνης και πρωτεϊνών, καθώς επίσης και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών και ενισχύουν την υγεία και ενυδάτωση της επιδερμίδας (και αυτή του κρανίου).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.