Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Άλογο πέθανε από υπερκόπωση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπροστά στα μάτια παιδιών σε ζωολογικό κήπο.

Έσερνε μια άμαξα με τουρίστες. Το φορτίο ήταν βαρύ, πόσο μάλλον όταν είχε αναγκαστεί να εκτελέσει το δρομολόγιο αρκετές φορές την ίδια μέρα. Το άλογο δεν άντεξε και κατέρρευσε.

Μπροστά στα έκπληκτα μάτια φοβισμένων παιδιών ξεψύχησε. Οι τουρίστες στο πάρκο σαφάρι Shenzhen στην Κίνα –βόρεια του Χονγκ Κονγκ- σοκαρίστηκαν όταν είδαν το άλογο να πέφτει κάτω και να μένει με τα μάτια ανοιχτά. Αμέσως μετά τα social media στη χώρα πήραν… φωτιά και τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι το ζώο πέθανε από υπερκόπωση και… υπεφόρτωση. Το βάρος που κουβαλούσε ήταν μεγάλο. Εκείνη τη στιγμή στην άμαξα επέβαιναν τέσσερις τουρίστες και ήταν η δωδέκατη φορά εντός της ίδια ημέρας που έκανε το δρομολόγιο.

Τις φωτογραφίες έβγαλε με τη μηχανή του ένας από τους τουρίστες ο Shi Lin. «Επισκεπτόμουν τον ζωολογικό κήπο και το πρώτο πράγμα που είδα είναι το άλογο να σωριάζεται στο έδαφος. Τα μάτια και το στόμα του ήταν ανοιχτά. Έμοιαζε πολύ αδύνατο και υποσιστισμένο. Όλα συνέβησαν τη στιγμή που πήγα να ανέβω στην άμαξα. Φαινόταν πολύ αδύναμο για να μπορέσει να την σύρει μόνο του, την ώρα που υπήρχαν πάνω της πέντε άνθρωποι», τόνισε.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου αρνήθηκαν την υπαιτιότητα για το θάνατο του αλόγου και υποστήριξαν ότι η ευθύνη για τα άλογα ανήκει σε άλλη εταιρεία, με την οποία έχουν κάνει τη συμφωνία για τη μίσθωση τους. Πέραν αυτού, απάντησαν ότι το άλογο πέθανε από καρδιακή προσβολή και όχι λόγω του βάρους, του υποσιτισμού και της εξάντλησης κούρασης. «Τα άλογα ζουν περίπου 20 χρόνια, αυτό ήταν περίπου 15 ετών», είπε ένας υπάλληλος του πάρκου.









Το άλογο που αντικατέστησε το προηγούμενο και δε δείχνει ούτε αυτό σε καλή κατάσταση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.