Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Συναγερμός στο Πεντάγωνο όταν μια γυναίκα έκανε εμετό!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Αφρική.

Έναν χώρο στάθμευσης και μία είσοδο στο κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στα περίχωρα της Ουάσιγκτον, έκλεισε σήμερα, για προληπτικούς λόγους, το Πεντάγωνο καθώς μία γυναίκα που είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Αφρική έκανε εμετό έξω από το κτίριο, με την ανησυχία για το ενδεχόμενο εξάπλωσης του Έμπολα να εντείνεται.

Οι πράκτορες της αστυνομίας του Πενταγώνου εντόπισαν στις 9 το πρωί τοπική ώρα σε έναν χώρο στάθμευσης του συγκροτήματος μία γυναίκα «που ήταν άρρωστη και έκανε εμετό» ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

«Το πρόσωπο αυτό ανέφερε ότι είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Αφρική» προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να διευκρινίζεται ποιες χώρες επισκέφθηκε.

«Ως προληπτικό μέτρο, απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε όλους τους πεζούς και στα οχήματα γύρω από το νότιο χώρο στάθμευσης» και μία είσοδος που οδηγούσε στο κτίριο έκλεισε.

Μία ομάδα πυροσβεστών της κομητείας του Άρλινγκτον (Βιρτζίνια, ανατολικά) επενέβη πολύ γρήγορα. Σε λιγότερο από μία ώρα, η γυναίκα διακομίστηκε σε ένα νοσοκομείο βόρεια της Βιρτζίνια, εξήγησε το Πεντάγωνο.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επιβεβαίωσε ότι η γυναίκα βρισκόταν έξω από ένα λεωφορείο που είχε φθάσει με αφορμή μία εκδήλωση στο στρατώνα του Πολεμικού Ναυτικού και στην οποία επίσης παρίστατο ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ. Μετά το περιστατικό όλοι οι επιβάτες του λεωφορείο τέθηκαν σε απομόνωση.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η γυναίκα εργαζόταν για μια εταιρεία-υπεργολάβο του Πενταγώνου.

Παράλληλά, αξιωματούχοι των αμερικανικών υγειονομικών αρχών παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας 16 ανθρώπων στο Οχάιο – ένας εκ των οποίων έχει τεθεί σε καραντίνα – που ήλθαν σε στενή επαφή με μια νοσοκόμα από το Τέξας, την Άμπερ Τζόι Βίνσον, που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της σε αυτήν την πολιτεία, προτού διαγνωστεί με τη νόσο, ανέφερε σήμερα μια αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών της πολιτείας αυτής.
«Αυτή τη στιγμή όλοι τους είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα της ασθένειας» είπε σε μία συνέντευξη τύπου η Μέρι Ντιόριο, επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας του Οχάιο.

Την ίδια ώρα ο κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της υγείας 8 επιβατών που ήλθαν σε στενή επαφή με τη νοσοκόμα που επισκέφθηκε το Οχάιο προκειμένου να σχεδιάσει ένα γάμο.

Οι 8 επιβάτες που βρίσκονται υπό παρακολούθηση κάθονταν σε μικρή απόσταση, έως κι ενός μέτρου, από την Άμπερ Τζόι Βίνσον, 29 ετών, στην πτήση από το Κλίβελαντ στο Ντάλας τη Δευτέρα, ενώ σε άλλους Τεξανούς που ταξίδεψαν στο ίδιο αεροπλάνο συστάθηκε να παρακολουθούν μόνοι τους την εξέλιξη της υγείας τους, επισήμανε ο Πέρι σε μια συνέντευξη τύπου στο Όστιν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.