Απειλούν με στάσεις εργασίας οι αχθοφόροι του αεροδρομίου υπό το φόβο του ιού.
Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Βελγίου αποφάσισε να θέσει σε εφαρμογή μια ειδική διαδικασία κατά την οποία θα ελέγχονται οι αποσκευές που φτάνουν από χώρες της Δυτικής Αφρικής, εν μέσω απειλών από τα συνδικάτα ότι οι αχθοφόροι μπορεί να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας καθώς φοβούνται μήπως προσβληθούν από τον ιό Έμπολα.
Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών είναι το ένα από τα δύο ευρωπαϊκά αεροδρόμια από τα οποία πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις προς τις χώρες που πλήττονται από την επιδημία. Μια εξειδικευμένη εταιρεία θα αναλάβει να ελέγχει τις αποσκευές που φτάνουν από τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία και να εντοπίζει τυχόν διαρροή «υγρών» από αυτές.
Νωρίτερα σήμερα, ένας εκπρόσωπος του σωματείου BTB είχε ζητήσει «να μπαίνουν σε καραντίνα» οι αποσκευές από τις χώρες αυτές και να αναλάβει τη διαλογή τους μια εξειδικευμένη ομάδα. Προειδοποίησε μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, ότι σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι μπορεί να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας, καθυστερώντας έτσι την παράδοση των αποσκευών στους ιδιοκτήτες τους.
Οι πρεσβευτές και των τριών αφρικανικών χωρών στις Βρυξέλλες χαρακτήρισαν «ακραία» την αντίδραση των αχθοφόρων. Τόνισαν μάλιστα ότι είναι αναγκαίο να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να αγωνιστούν όλοι «εναντίον του στιγματισμού». Μια εκπρόσωπος του αεροδρομίου είπε πάντως ότι ο βασικός φόβος των αρχών είναι μήπως κάποιος επιβάτης επιχειρήσει να μεταφέρει κρέας άγριων ζώων, εξηγώντας ότι συχνά οι επιδημίες του Έμπολα ξεκινούν από την κατανάλωση κρέατος μολυσμένων πιθήκων. Οι αποσκευές που θα παρουσιάζουν διαρροή «υγρών» θα καταστρέφονται.
Νωρίτερα σήμερα, η υπουργός Υγείας του Βελγίου Μάγκι Ντε Μπλοκ, διόρισε τη γιατρό Έρικα Φλίγκε, μια ειδικό στις τροπικές ασθένειες, ως εθνική συντονίστρια για την αντιμετώπιση του Έμπολα. «Ο κίνδυνος μιας επιδημίας στο Βέλγιο είναι πολύ χαμηλός. Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τυχόν κρούσματα και να παράσχουμε την αναγκαία θεραπεία», δήλωσε η υπουργός. Η Φλίγκε εργάζεται στο Ινστιτούτο Τροπικής Ιατρικής της Αμβέρσας.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.