Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Σύστημα ελέγχου για τους χώρους του πανεπιστημίου Αθηνών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύστημα ελέγχου πρόσβασης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και των πολιτών στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις θα τοποθετηθεί στο πανεπιστήμιο Αθηνών, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου του ιδρύματος, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Με ανακοίνωσή του το συμβούλιο στηρίζει τις πρυτανικές αρχές για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην πανεπιστημιακή κοινότητα. «Το πανεπιστήμιο είναι δημόσια περιουσία, ανήκει στους Έλληνες πολίτες και πρέπει να προστατεύεται αναλόγως, ακόμη και με προσφυγή στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, όταν αυτό καθίσταται αναγκαίο. Κρίνεται απαραίτητο να εκπονηθεί και υλοποιηθεί σύστημα ελέγχου της πρόσβασης όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και των πολιτών στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, όπως συμβαίνει σε κάθε σύγχρονο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα».

Το συμβούλιο του ΕΚΠΑ εκφράζει τη στήριξή του και σε δράσεις που έχουν στόχο την άμεση λύση, με προσφυγή στις απολύτως απαραίτητες απευθείας αναθέσεις, του οξύτατου προβλήματος καθαρισμού των πανεπιστημιακών χώρων μέχρι την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας και ανάληψης του έργου από αναδόχους.

Όπως επισημαίνεται, «αυτό απαιτεί η άμεση αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης που συνδέεται με την προστασία της δημόσιας υγείας και της νεολαίας μας».



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.