Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Τη Δευτέρα η εκτίμηση του αριθμού των κενών στα σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνταξιοδοτήσεις και άδειες κύησης αυξάνουν τα κενά.

Τη Δευτέρα το πρωί θα γίνει εκτίμηση του αριθμού των κενών που υπάρχουν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως προκύπτει από πληροφορίες του newsbeast.gr αλλά και από δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας στον ALPHA FM.

Αυτή τη στιγμή τα κενά στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με στοιχεία του αιρετού κ. Κορδή, ανέρχονται σε 1064 ενώ μαζί με την πρωτοβάθμια και την ειδική αγωγή ξεπερνούν τις 5000. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο αριθμός των κενών αυξάνεται από αιτήσεις συνταξιοδότησης που καταθέτουν εκπαιδευτικοί επικαλούμενοι σοβαρούς λόγους αλλά και άδειες κύησης. Από την αρχή του σχολικού έτους οι άδειες κύησης ανέρχονται σε 300-400.

Ο Υπουργός Παιδείας παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των κενών που προβλέπει ο νόμος, οι υπουργικές αποφάσεις και οι κανονιστικές πράξεις. « Ας πούμε τα Ολοήμερα σχολεία ξέρουμε τα προβλήματα που έχουν και δεν μπορούμε να δώσουμε τις λύσεις που θα ήταν ικανοποιητικές, αλλά μπορούμε να δώσουμε λύσεις και δίνουμε λύσεις που είναι επαρκείς. Αυτό είναι και το στοίχημά μας άλλωστε» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.