Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Το μέλλον των σπουδών στην Ε.Ε. στο συνέδριο «Ζαν Μονέ»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περίπου 350 εμπειρογνώμονες θα εξετάσουν τη συμβολή τους στην ευρωπαϊκή διακυβέρνηση.

Βασικό θέμα του φετινού ετήσιου συνεδρίου «Ζαν Μονέ», που διεξάγεται στις Βρυξέλλες στις 1 και 2 Οκτωβρίου, θα είναι το μέλλον των σπουδών σχετικά με την Ε.Ε. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και η Ανδρούλλα Βασιλείου, επίτροπος αρμόδια για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, την πολυγλωσσία και τη νεολαία, θα κηρύξουν την έναρξη της εκδήλωσης.

Περίπου 350 εμπειρογνώμονες, στους οποίους περιλαμβάνονται καθηγητές που είναι κάτοχοι εδρών Ζαν Μονέ, άλλοι πανεπιστημιακοί, υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και επιχειρήσεων, θα επανεξετάσουν υπό νέο πρίσμα τον βασικό στόχο των δράσεων Ζαν Μονέ: Προαγωγή της αριστείας στη διδασκαλία και την έρευνα όσον αφορά τις σπουδές για την Ευρωπαϊκή Ένωση παγκοσμίως, καθώς και νέοι τρόποι εκπαίδευσης στον συγκεκριμένο τομέα.

Το συνέδριο θα εξετάσει ιδίως τους τρόπους με τους οποίους οι σπουδές σε θέματα Ε.Ε. μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης και της χάραξης πολιτικών, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η έμφαση στην Ε.Ε. μπορεί να ωφελήσει τομείς σπουδών και πρακτικής εκτός των «κλασικών» τομέων του δικαίου, της πολιτικής και της οικονομίας, στους οποίους εστιάζονται συνήθως οι σπουδές για την Ε.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.