Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Αυτόματα οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα νέα εκκαθαριστικά με τον ψαλιδισμένο φόρο θα αναρτηθούν στο Taxisnet έως το τέλος Οκτωβρίου χωρίς οι φορολογούμενοι να κάνουν τίποτα.

Στον αυτόματο πιλότο βάζει η γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων μειώσεις και απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ για περίπου ένα εκατομμύριο φορολογουμένους με χαμηλά εισοδήματα.

Η πληγή του ΕΝΦΙΑ, παρά τις διορθώσεις, παραμένει ανοιχτή για την κυβέρνηση και αυτό που ξορκίζουν κυβερνητικές πηγές είναι ένας ακόμη γύρος ταλαιπωρίας και αναστάτωσης για τους φορολογούμενους.

Απόφαση της κυβέρνησης, την οποία καλείται να υλοποιήσει άμεσα η ΓΓΔΕ Κατερίνα Σαββαΐδου, είναι οι εκπτώσεις και οι απαλλαγές να δοθούν στους δικαιούχους χωρίς να χρειαστεί οι φορολογούμενοι να κάνουν τίποτα.


Τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ με τον ψαλιδισμένο φόρο, θα αναρτηθούν στο Taxisnet έως το τέλος Οκτωβρίου.

Οι μειώσεις αφορούν εισοδηματικά αδύναμους. Με κριτήρια εισοδήματος και περιουσίας, η έκπτωση που θα χορηγείται είναι από 50% έως και 100%.

Η πλήρης απαλλαγή ισχύει μόνο για φορολογουμένους με τρία ή περισσότερα παιδιά και άτομα με αναπηρία άνω του 80%.

Μετά την εξάλειψη των παραμέτρων φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας προκειμένου να χορηγηθούν εκπτώσεις και απαλλαγές, όπως όριζε αρχικά ο νόμος, η εξεύρεση των δικαιούχων είναι απλή υπόθεση.

Η ΓΓΔΕ έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία και για τα εισοδήματα και για την περιουσιακή κατάσταση τα δύο βασικά κριτήρια δηλαδή για την χορήγηση των εκπτώσεων.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα τρέξει διασταυρώσεις των εισοδημάτων όπως αποτυπώνονται στις φορολογικές δηλώσεις και της περιουσιακής κατάστασης όπως αποτυπώνεται στο Ε9, ώστε να προκύψουν οι δικαιούχοι εκπτώσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.