Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Φρούτα και λαχανικά κατά της κατάθλιψης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όσο περισσότερα τρώτε, τόσο βελτιώνεται η ψυχική σας ευημερία.

Πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα δε βελτιώνουν μόνο τη γενικότερη κατάσταση της υγείας σας, αλλά λειτουργούν «προληπτικά» και κατά της κατάθλιψης.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Warwick, οι οποίοι αναφέρουν ότι η ψυχική ευημερία ενός ατόμου μπορεί να συνδέεται στενά με το πόσα φρούτα και λαχανικά καταναλώνει.

Ως «ψυχική ευημερία» οι ερευνητές όρισαν μια κατάσταση, κατά την οποία οι άνθρωποι νιώθουν καλά και λειτουργούν ανάλογα.

Η αισιοδοξία, η ευτυχία, η αυτοπεποίθηση, η ανθεκτικότητα και οι καλές σχέσεις με τους άλλους είναι παράγοντες που «συμμετέχουν» σε αυτήν.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, πάνω από το ένα τρίτο των ανθρώπων με «καλή» ψυχική ευημερία έτρωγαν πέντε ή και παραπάνω μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα.

Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει, ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών λειτουργεί προληπτικά έναντι της εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής αρτηριακής πίεσης, των αυξημένων επιπέδων χοληστερόλης, του διαβήτη, της αρθρίτιδας, ηπατίτιδας, καρδιακών ασθενειών, άσθματος, εγκεφαλικού και καρκίνου.

Ο Dr Saverio Stranges, επικεφαλής της ομάδας ερευνητών ανέφερε στη Daily Mail, ότι οι ευεργετικές επιδράσεις από την κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών ίσχυαν τόσο στους άντρες, όσο και στις γυναίκες.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό BMJ Open.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.