Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ένα νοσοκομείο που... σε ταξιδεύει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι ιστιοπλοϊκό και παραθαλάσσιο - Δείτε τις φωτογραφίες.

Όσοι υποφέρουν από ναυτία μπορεί να μην εκτιμήσουν ιδιαίτερα το εν λόγω σχέδιο. Σε όσους αρέσει η θάλασσα όμως, τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά.

Δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο κτίριο και μην πάει ο νους σας σε ξενοδοχείο. Τα εντυπωσιακά σχέδια που είδαν το φως της δημοσιότητας αφορούν ένα νοσοκομείο! Κι όμως, ένας εκατομμυριούχος αρχιτέκτονας-επιχειρηματίας σχεδίασε αυτό που αποκαλεί «το πιο ευχάριστο νοσοκομείο του κόσμου». Ο Vasily Klyukin τόνισε ότι όσοι το επισκεφθούν θα νιώθουν «λες και κάνουν κρουαζιέρα και όχι εξετάσεις».

Ναι, δημιούργησε τις μακέτες και τα σχέδια –μέσω υπολογιστή- για ένα νοσοκομείο το οποίο όχι μόνο θα έχει το σχήμα ιστιοπλοϊκού, αλλά θα βρίσκεται πάνω σε μια πλατφόρμα στο νερό. Το «White Sails Hospital & Spa» θα χτιστεί στην Οικονομική Πόλη Τυνησίας (TEC) -ένα εντυπωσιακό εμπορικό κέντρο που θα δημιουργηθεί σε μια έκταση 55 τετραγωνικών μιλίων στο βόρειο μέρος των ακτών της Τυνησίας- και το ιατρικό προσωπικό που θα εργαστεί σε αυτό θα φορά θαλάσσιες-ναυτικές στολές.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας Vasily Klyukin –καθότι είναι και συνιδρυτής της τράπεζας Sovcombank εξήγησε ότι «άρχισα να επεξεργάζομαι το σχέδιο από τη στιγμή που μετακόμισα στο Μονακό, πριν δύο χρόνια. Περίμενα με ανυπομονησία αυτή τη στιγμή και τελικά έφτασε. Θα δω να κατασκευάζεται το πρώτο μου κτίριο». Το εμπορικό κέντρο TEC –η παρουσίαση του οποίου έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου- θα δημιουργηθεί χάρη σε 50 δωρητές και με τη συμμετοχή 30 χωρών, καθώς θα βρίσκεται σε ένα στρατηγικό κομμάτι της Μεσογείου.

Ένα από τα πρώτα κτίρια που θα κατασκευαστεί σε αυτό θα είναι το νοσοκομείο-ιστιοπλοϊκό, με την επενδυτική στήριξη μιας εταιρείας από τη Σαουδική Αραβία. «Η βασική ιδέα είναι να δημιουργηθεί μια κλινική στην οποία οι ασθενείς θα μπορούν να αισθάνονται ήρεμοι και να μη φοβόνται να την επισκεφθούν, όπως συμβαίνει με τα κλασσικά νοσοκομεία. Το νοσοκομείο θα φροντίζει για την καλή διάθεση και την ψυχολογία τους. Οι συνοδοί των ασθενών ή οι επισκέπτες θα νιώθουν περισσότερο σαν καλεσμένοι κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας. Ακόμη και οι στολές του ιατρικού προσωπικού είναι σχεδιασμένες για να ταιριάζουν με το ναυτικό-θαλάσσιο ύφος», τονίζει ο Klyukin, που εξηγεί ότι «κι εγώ όταν είναι να βρεθώ σε ένα νοσοκομείο δε νιώθω χαρούμενος. Γι’ αυτό αποφάσισα να φτιάξω αυτό μέσα στο οποίο ο κόσμος δε θα νιώθει φόβο». Το αν θα πρόκειται για το πιο... ευχάριστο νοσοκομείο δεν το γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θα είναι το πιο πρωτότυπο.

Δείτε τα σχέδια του νοσοκομείου:











Ο Ρώσος αρχιτέκτονας-επιχειρηματίας Vasily Klyukin,που σχεδίασε το πρωτότυπο αυτό νοσοκομείο.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.