Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Τα επαγγελματικά email-τηλεφωνήματα κάνουν… κακό στην υγεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολύτιμος ο ελεύθερος χρόνος των εργαζομένων, αναφέρουν οι ερευνητές.

Το να ελέγχουμε τα επαγγελματικά μας email όταν βρισκόμαστε στο σπίτι μας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία μας, σύμφωνα με έρευνα.

Μεγάλη Γερμανική έρευνα που συμπεριέλαβε 57000 ανθρώπους βρήκε ότι περισσότεροι από τους μισούς δούλευαν εκτός των τυπικών ωρών της εργασίας τους. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι οι εν λόγω άνθρωποι ήταν πιο πιθανό να υποφέρουν από πονοκεφάλους, αϋπνία, καρδιακά προβλήματα, χρόνια κόπωση, μυοσκελετικά προβλήματα και γενικευμένο άγχος.

Έτσι, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για όσους ελέγχουν τα επαγγελματικά τους email εκτός ωρών εργασίας, π.χ. αργά το απόγευμα, ή απαντάνε σε τηλεφωνήματα των προϊσταμένων τους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και τονίζουν την ανάγκη να περιφρουρηθεί ο πολύτιμος χρόνος του καθενός στο σπίτι του. Οι ειδικοί τόνισαν ότι οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν μία κουλτούρα συνεχούς διαθεσιμότητας για τους εργαζόμενους, που φυσικά τους προκαλεί μεγάλη πίεση, ακόμα κι αν κάποιες φορές δεν το αντιλαμβάνονται. Από την άλλη πλευρά εξήγησαν ότι ο ελεύθερος χρόνος που έχουν οι εργαζόμενοι στο σπίτι τους είναι πολύ σημαντικός ώστε να ξεκουράζουν το σώμα τους και το πνεύμα τους.

Η βασική συγγραφέας της μελέτης Δρ. Anna Arlinghaus, ειδική στα θέματα δημόσιας υγείας, τόνισε ότι: «τα ευρήματά μας δείχνουν ότι ακόμα και μία μικρή ποσότητα επιπλέον δουλειάς, πέρα από τις συμφωνημένες ώρες εργασίας, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας.».

Μία άλλη έρευνα έδειξε ότι το να έχουν οι εργαζόμενοι πρόσβαση σε smartphone αυξάνει κατά 2 ώρες την καθημερινή τους δουλειά.

Πολλές εταιρείες, όπως η Deutsche Telekom και η Volkswagen ανακοινώνουν συνέχεια την πρόθεσή τους να προστατέψουν τους εργαζόμενους τους και δεν τους στέλνουν email στη διάρκεια των διακοπών ή μετά το απόγευμα. Έτσι, άλλωστε είναι οι ίδιες πιο κερδισμένες αφού οι υπάλληλοι επιστρέφουν με πιο ξεκάθαρο μυαλό.


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.