Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Ακάλυπτα έμειναν 1 στα 2 κενά σε 5 ειδικότητες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητήθηκαν 611 αναπληρωτές και προσλήφθηκαν 272
.
Σε νέες προσλήψεις αναπληρωτών προχώρησε την τρέχουσα εβδομάδα το Υπουργείο Παιδείας. Αν και οι πληροφορίες που είχαμε από το Υπουργείο Παιδείας ότι οι προσλήψεις θα ξεπερνούσαν τις 2.000 τελικά πραγματοποιήθηκαν 937 προσλήψεις καθώς για τη νέα εβδομάδα μεταφέρθηκαν οι προσλήψεις των φιλολόγων ειδικής αγωγής καθώς και ειδικοτήτων στα δημοτικά.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρά τον μεγάλο αριθμό των κενών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση οι προσλήψεις μέσω του ΠΔΕ ήταν ελάχιστες. Μάλιστα αν και οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 400 προσλήψεις τελικά πραγματοποιήθηκαν μόνο 272 σε Δευτεροβάθμια και 219 στην Αθμια.

Στη χθεσινή φάση των αναπληρωτών στη Δευτεροβάθμια έγιναν προσλήψεις φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών, χημικών και βιολόγων με αποτέλεσμα να μείνουν πολλά ακάλυπτα κενά και σε άλλες ειδικότητες όπως είναι οι οικονομολόγοι για τους οποίους ζητήθηκαν 118 προσλήψεις.

Ωστόσο οι προσλήψεις στις πιο πάνω ειδικότητες δεν ήταν αρκετές ώστε να καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων καθώς το ποσοστό κάλυψης ήταν 44.52%. Δηλαδή καλύφθηκαν περίπου 1 στα 2 ζητούμενα κενά.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ζητήθηκαν 186 φιλόλογοι πλήρους και μειωμένου ωραρίου και οι προσλήψεις ήταν μόλις 75 με αποτέλεσμα να μείνουν 111 κενά. Το ίδιο συμβαίνει και στις άλλες ειδικότητες. Για παράδειγμα στους βιολόγους οι χθεσινές προσλήψεις άφησαν 60 κενά και στους φυσικούς 76. Συνολικά ζητήθηκαν 611 αναπληρωτές στις 5 ειδικότητες στις οποίες έγιναν προσλήψεις, σύμφωνα με τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή, για να καλυφθούν μόνο τα 272 εξ αυτών αφήνοντας 339 κενά.

Ακολουθούν πίνακες για τους οποίους έχουν αντληθεί στοιχεία για τον αριθμό των αναπληρωτών που ζητήθηκαν από το Υπουργείο από τον κ. Κορδή. Μέσα από τους πίνακες αυτούς γίνεται αντιληπτό ότι λίγες μέρες πριν το τέλος του Σεπτεμβρίου υπάρχουν σχολεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα με ελλείψεις εκπαιδευτικών. Τα κενά καθιστούν αναγκαία και νέες προσλήψεις αναπληρωτών άμεσα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.