Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το ντύσιμο της επιτυχίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι κανόνες που ακολουθούν όσοι είναι -και θέλουν να φαίνονται- επιτυχημένοι.

«Τα πρώτα πέντε δευτερόλεπτα που θα σας αντικρίζει κάποιος, έχει ήδη σχηματίσει μια εικόνα για εσάς».

Την άποψη αυτή υποστηρίζει ο Jon-Michail, πρώην βραβευμένος σχεδιαστής του διάσημου οίκου Christian Dior και διευθύνων σύμβουλος της Image Group International.

Ο ίδιος ασχολείται πλέον αποκλειστικά με το «personal branding», κάνοντας στροφή από το χώρο της μόδας σε αυτόν του… επιχειρηματικού ντυσίματος.

Η εταιρεία του έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της Αυστραλίας, όπως οι Qantas, BHP, Fosters, ANZ, NAB και Rio Tinto, προκειμένου να ενδυναμώσει το «εταιρικό προφίλ» και image τους και να βοηθήσει τα στελέχη να περνούν στους πελάτες τους τα μηνύματα που θέλουν… ξεκινώντας από το ντύσιμό τους!

Σύμφωνα με τον ίδιο, προτού επιλέξει κανείς τι θα φορέσει σε ένα επαγγελματικό ραντεβού, πρέπει να αναρωτιέται το εξής: «Τι θέλω να πετύχω;».

«Τα ρούχα σχετίζονται με το σεξ, το χρήμα και την εξουσία. Σπάνια και με τα τρία αυτά μαζί. Επομένως, πρέπει κανείς να επιλέξει τι είναι πιο κατάλληλο για κάθε περίσταση. Τα ρούχα και ο τρόπος ντυσίματος αποτελούν κι αυτά μια φόρμουλα επιτυχίας. Εσείς είστε το προϊόν και είναι πολύ σημαντικό να τα επιλέξετε σωστά» πρόσθεσε.

Αν θέλετε λοιπόν κι εσείς είστε αλλά και να φαίνεστε επιτυχημένοι… δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές του ειδικού:

1. Μην αγοράζετε φτηνά

«Πρέπει να αγοράζετε την καλύτερη ποιότητα ρούχων που μπορεί να αντέξει η τσέπη σας, συν ένα 10%» είπε ο ίδιος μιλώντας στο Business Insider. Με αυτόν τον τρόπο –συνέχισε- θα διασφαλίσετε ότι θα περάσετε το σωστό μήνυμα, ενώ επιπλέον θα έχετε ένα κοστούμι που θα σας κρατήσει για πολλά χρόνια.

2. Ντυθείτε κατάλληλα για την περίσταση

Η οπτική αναπαράσταση είναι το παν. «Όταν το στόμα είναι κλειστό, “μιλάει” η εξωτερική εμφάνιση». Ο Michail πιστεύει ότι κανείς πρέπει να ντύνεται για τη δουλειά που θέλει και όχι για τη δουλειά που έχει. «Αυτό θα δείξει στους άλλους ότι είστε αποφασισμένοι και ότι παίρνετε τα πάντα πολύ σοβαρά. Μάλιστα, όσο πιο πιστοί παραμένετε στο κλασικό λουκ, τόσο περισσότερες ευκαιρίες θα παρουσιαστούν».

3. Ξεχάστε το απλό ντύσιμο και μη φορτώνεστε με αξεσουάρ

Σύμφωνα με τον Jon-Michail πολύ συχνά οι άνθρωποι προσπαθούν να το παίξουν «επαναστάτες» και επιλέγουν το casual look. Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν καταφέρνουν να δείξουν ότι είναι επιτυχημένοι, αλλά το αντίθετο. «Οι μόνοι άνθρωποι που αντέχει η τσέπη τους να δείξουν φτωχοί είναι οι πλούσιοι, κι όμως δεν το κάνουν».

Ακόμη, ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν πρέπει κανείς να το παρακάνει με τα αξεσουάρ. «Τα πολλά αξεσουάρ παίρνουν την προσοχή από εσάς και τη ρίχνουν στο ίδιο το προϊόν. Αυτό δεν είναι κάτι που θέλετε να συμβεί όταν βρίσκεστε σε κάποιο meeting ή παρουσιάζετε κάτι» είπε και συνέχισε: «Μην ξεχνάτε ποτέ τον κλασικό κανόνα του “less is more”».

4. Φορέστε τα σωστά χρώματα

Το να φορέσετε το λάθος χρώμα είναι το ίδιο κακό, σαν να μην φοράτε κοστούμι. Σε γενικές γραμμές, τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες πρέπει να επιλέγουν ουδέτερα χρώματα, όμως το navy και το σκούρο γκρι είναι οι καλύτερες επιλογές για τους άντρες.

«Οι άντρες συνήθως κάνουν το λάθος και επιλέγουν το μαύρο, όμως αυτό δεν είναι σωστό, γιατί το μπλε είναι το χρώμα που “δείχνει” χρήμα και επιρροή».

5. Μην κάνετε παρορμητικές αγορές

Αν συνηθίζετε να αγοράζετε ρούχα γρήγορα, βιαστικά και παρορμητικά θα καταλήξετε με… μια ντουλάπα ρούχα… και καθόλου ρούχα για να φορέσετε.

«Πρέπει να ακολουθείτε μια στρατηγική όταν επιλέγετε τι θα αγοράσετε και τι θα φορέσετε. Να έχετε πάντα στο μυαλό το στόχο και το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.