Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

«Σταματούν οι διώξεις για όσους χρωστούν στο δημόσιο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος η αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τον Μαυραγάνη.

«Ζητούμενο είναι η αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης αλλά και της Φορολογικής Διοίκησης σε σχέση με τις ποινικές διαδικασίες για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το Δημόσιο», ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης μιλώντας σε ημερίδα του ΣΕΒ για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.
«Δεν αναφέρομαι στις πράξεις φοροδιαφυγής αλλά στο ξεχωριστό αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, ένα ζήτημα που από κοινού με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζουμε για να δώσουμε λύση πρακτική, δίκαιη και εναρμονισμένη με τις διεθνείς πρακτικές», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ακόμη ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιμηκυνθεί η προθεσμία έκδοσης απόφασης επί ενδικοφανoύς προσφυγής, που είναι σήμερα 60 ημέρες, καθώς έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος υποθέσεων.

Ειδικότερα από την 1η Αυγούστου 2013 θεσπίστηκε η ενδικοφανής διαδικασία για τη διοικητική επίλυση των φορολογικών διαφορών για οποιαδήποτε πράξη της διοίκησης αμφισβητεί ο φορολογούμενος και ανεξαρτήτως ποσού θεσμοθετήθηκε το 2013, με στόχο να αποσυμφορηθούν τα διοικητικά δικαστήρια από υποθέσεις που μπορεί να επιλυθούν σε επίπεδο Φορολογικής Διοίκησης.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυνε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, τ. πρωθυπουργός, επίτιμος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη για αξιοκρατία στον δικαστικό κλάδο, για ουσιαστική συνεργασία δικαστικής, νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας και κάλεσε την Πολιτεία να αξιοποιήσει την έκθεση του ΣΕΒ για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης συστήνοντας ειδικό μηχανισμό μεταρρύθμισης που θα υλοποιήσει όσα συμφωνηθούν μετά τη διαβούλευση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.