Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Δένδιας: Χρειαζόμαστε 100.000 νέες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, μίλησε στον Real fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τα κόκκινα δάνεια, τη ρευστότητα στην αγορά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και την ανεργία.

«Αν μπορέσουμε και κινήσουμε πάλι την οικονομία, η φτώχεια και η ανεργία θα αντιμετωπισθεί. Η προσπάθεια έχει τρεις κατευθύνσεις. Η πρώτη είναι αυτή που λέγεται κόκκινα δάνεια. Εκεί ήμαστε σε τελικό στάδιο. Περιμένουμε τις τελικές συζητήσεις με την τρόικα για να μπορούμε να επέμβουμε. Μιλάμε για 100.000 επιχειρήσεις. Το άλλο πράγμα που προσπαθούμε να κάνουμε είναι για άλλες 65.000 επιχειρήσεις που έχουν ενήμερα δάνεια αλλά δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν. Προσπαθούμε να μας επιτρέψουν τα χρήματα που έχουμε από τα διορθωτικά ταμεία για να μειώσουμε το επιτόκιο. Το τρίτο θέμα, είναι η νέα ρευστότητα που χρειάζεται στην αγορά. Έχουμε δημιουργήσει ένα νέο τμήμα με τους Γερμανούς το οποίο ελπίζουμε ότι από αρχές Οκτώβρη να μπορέσει να δώσει ρευστότητα στην αγορά. Όλα αυτά μαζί, αποτελούν ένα δυνατό πακέτο που αν μπορέσει να εφαρμοστεί, τα πρώτα αποτελέσματα θα φανούν στις αρχές του 2015», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας αναφορικά με το πλάνο της κυβέρνησης για την ανακούφιση της κοινωνίας και συνέχισε:

«Στο θέμα της συγκεκριμένης προσέγγισης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπάρχει κατηγοριοποίηση, απόλυτη εξειδίκευση μέτρων, εφόσον μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε, νομίζω ότι θα υπάρξουν σημαντικά αποτελέσματα».

«Έχουμε απόλυτη αντίληψη του προβλήματος. Ελπίζω ότι δεν θα χρειαστούν 20 χρόνια για να πέσουν τα ποσοστά της ανεργίας. Αν δεν αλλάξουμε μοντέλο, δεν πρόκειται να ανακάμψει η χώρα. Χρειαζόμαστε 100.000 νέες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Για να το κάνουμε αυτό, πρέπει να δημιουργήσουμε ένα φιλικό κλίμα στην επιχειρηματικότητα. Εάν δεν καταλάβουμε το συμφέρον του δημοσίου, είναι να αυξήσουμε την επιχειρηματικότητα. Ένας άνθρωπος ρισκάρει, δημιουργεί θέσεις εργασίας, δημιουργεί δημόσιο πλούτο. Πρέπει να το ενισχύσουμε. Έχουμε ένα πρόγραμμα να το κάνουμε. Παρότι τα πράγματα είναι ζόρικα και το καταλαβαίνω, αν πορευθούμε σωστά, θα πάμε μπροστά».

«Το τραπεζικό σύστημα πέρασε υπαρξιακή κρίση. Αυτό δημιουργεί ανάσχεση. Το τραπεζικό σύστημα φοβάται πάρα πολύ. Πιέζουμε όσο μπορούμε αλλά εκτός από αυτό, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μηχανισμούς οι οποίοι να κάνουν παράκαμψη των προβλημάτων. Η αναπτυξιακή τράπεζα θα είναι το εργαλείο που θα μπορέσει να καλύψει τα κενά», είπε ακόμη ο κ. Δένδιας.

«Η Ελλάδα είναι σε μία σωστή πορεία εξόδου από την κρίση. Είμαστε ακόμα σε πολύ κρίσιμο σημείο. Υπήρξαν πολύ σημαντικά αποτελέσματα τα τελευταία δύο χρόνια, όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Οι κοινωνικοί εταίροι είναι άνθρωποι σοβαροί. Σπάνια ένα υπουργείο βρίσκεται σε τόση αγαστή συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο», τόνισε ακόμα.

Ακούστε το ηχητικό: 





Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.