Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

“Πάρτι” παρανομιών στις μονιμοποιήσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκατοντάδες προβληματικές περιπτώσεις φέρνουν στο φως οι έλεγχοι των συμβασιούχων. Στο Ρέθυμνο από 98 υποθέσεις, οι 68 είναι με ελλείψεις. Με εκκρεμότητες το 30% στον Ασπρόπυργο.

Πληθώρα παρανομιών και παρατυπιών φέρνουν στην επιφάνεια τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιούν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης για τη νομιμότητα των μονιμοποιήσεων υπαλλήλων σε δήμους και φορείς του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», από τους ελέγχους προκύπτει ότι δεκάδες μετατροπές συμβάσεων παρουσιάζουν «προβλήματα» που αφορούν κυρίως στον προαπαιτούμενο χρόνο προϋπηρεσίας αλλά και στη γνησιότητα δικαιολογητικών.

Ενδεικτικά, κατά τις ίδιες πληροφορίες αναφέρεται ότι:

- Στον Δήμο Ρεθύμνου από τον έλεγχο 98 συμβάσεων έχουν εντοπιστεί προβλήματα σε 68 περιπτώσεις.

- Στον Δήμο Ασπροπύργου επί συνόλου 420 συμβάσεων, ενδείξεις για προβλήματα νομιμότητας καταγράφονται σε ποσοστό που υπερβαίνει το 30%.

- Στο υπουργείο Πολιτισμού εντοπίζονται παρατυπίες σε περισσότερες από 480 μονιμοποιήσεις από το σύνολο των 1.720 φακέλων που εξετάζονται.

- Ταυτόχρονα, στον Δήμο Αθηναίων, όπως αποκάλυψε χθες ο Γ. Καμίνης, έχουν εντοπιστεί 63 υπάλληλοι με πλαστά πτυχία, εκ των οποίων οι 35 τέθηκαν εκτός. Για τις υπόλοιπες 28 περιπτώσεις βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία ΕΔΕ ή παραπομπής σε πειθαρχικό συμβούλιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.