Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν έγιναν εγγραφές λόγω απουσίας Διευθυντών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για «ακέφαλα» σχολεία κάνει λόγο η ΟΛΤΕΕ.

Για ακέφαλα σχολεία κάνει λόγο η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε επιστολή της με παραλήπτες την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται για ορισμένα από τα νέα Επαγγελματικά Λύκεια που ίδρυσε το Υπουργείο Παιδείας χωρίς όμως να στελεχωθεί το σύνολό αυτών με Διευθυντές.

Η ΟΛΤΕΕ αναφέρει ότι για να λειτουργήσουν τα σχολεία αυτά από το σχολικό έτος 2014 – 2015, όπως ορίζει η Κ.Υ.Α., κατ’ αρχήν θα έπρεπε να στελεχωθούν με την τοποθέτηση Διευθυντών από τους αξιολογικούς πίνακες, με πρωτοβουλία των Δ/ντων Β΄βάθμιας Εκπ/σης, εισήγηση των Π.Υ.Σ.Δ.Ε. και Απόφαση των Περιφερειακών Δ/ντων Εκπ/σης. Στη συνέχεια, οι νέοι αυτοί Διευθυντές θα έπρεπε να πραγματοποιήσουν όλες τις επείγουσες και απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της λειτουργίας των σχολείων.

Η παραπάνω διαδικασία φαίνεται ότι δεν ακολουθήθηκε σε όλα τα νέα σχολεία καθώς όπως αναφέρει η ΟΛΤΕΕ «από τις 4 Αυγούστου και μέχρι σήμερα, μετά την παρέλευση ενός και πλέον μήνα, για ορισμένα από τα νεοϊδρυθέντα αυτά σχολεία δεν έγιναν οι προβλεπόμενες ενέργειες και ΔΕΝ έχουν οριστεί Διευθυντές, ΔΕΝ στελεχώθηκαν!»

Η ΟΛΤΕΕ αναφέρει ενδεικτικά ότι έχει δεχθεί καταγγελίες για σχολεία όπως είναι το εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών (Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής), το εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Πλατανιά (Δ.Δ.Ε. Χανίων), κλπ. Βέβαια η ΟΛΤΕΕ δεν παραλείπε να αναφέρει ότι υπήρχαν ΔΔΕ όπου εγκαίρως ορίστηκαν Διευθυντές των σχολείων αυτών (πχ. εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας της Δ.Δ.Ε. Μεσσηνίας).

Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε η ΟΛΤΕΕ σε κάποια από τα «ακέφαλα» σχολεία δεν έγιναν εγγραφές μαθητών καθώς δεν υπήρχε υπήρχε Διευθυντής για να τις πραγματοποιήσει, όπως ορίζει ο Νόμος, αλλά διενεργείται «διερεύνηση» και «καταγραφή ενδιαφέροντος» για εγγραφή μαθητών, με «προεγγραφές» από «επιτροπή Δ/ντων» υπό τη Δ.Δ.Ε.

Η ΟΛΤΕΕ δεν παραλείπει να σχολιάσει το γεγονός ότι «παρά την απουσία Διευθυντών και προσωπικού τα σχολεία αυτά έχουν αποκτήσει επίσημη ιστοσελίδα σχολείου, υπηρεσιακό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τηλέφωνο, στο οποίο απαντά εκπαιδευτικός που δηλώνει «Διευθυντής κατά …99,9 %» και πραγματοποιεί εγγραφές, «επικεφαλής... ομάδας εκπαιδευτικών».

Η ΟΛΤΕΕ μεταξύ των άλλων κρίνει απαράδεκτο το να ασκείται Δημόσια Διοίκηση με τον τρόπο αυτό και μάλιστα σε βάρος μαθητών – πολιτών ενώ υπογραμμίσει ότι η αμέλεια ή ολιγωρία των αρμοδίων να ορίσουν Διευθυντές στα νεοϊδρυθέντα σχολεία καθιστά προβληματική έως ανέφικτη τη λειτουργία τους κατά το τρέχον σχολικό έτος, ακυρώνοντας έτσι στην ουσία της την ίδια την Κ.Υ.Α.

Επίσης θεωρεί αδιανόητο υπηρεσιακή αμέλεια – ολιγωρία ή τυχόν προσωπικές σκοπιμότητες και επιδιώξεις – φιλοδοξίες, να θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία δημόσιων σχολείων, ιδιαίτερα μάλιστα των Εσπερινών ΕΠΑ.Λ., που απευθύνονται σε μαθητές οι οποίοι αναγκάζονται να εργασθούν για να αντιμετωπίσουν τις αδήριτες ανάγκες της στοιχειώδους διαβίωσής τους, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζονται για τη λήψη απολυτηρίου και πτυχίου, που θα τους δώσει τα απαραίτητα προσόντα και εφόδια για την επαγγελματική τους πορεία.

Η Ομοσπονδία ζητά από την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει τόσο στον έλεγχο των αναφερομένων – καταγγελλομένων, στο σύνολο των νεοϊδρυθέντων σχολείων καθώς και σε άμεσα ενέργειές προκειμένου να καταστεί εφικτή η λειτουργία όλων των σχολείων κατά το τρέχον σχολικό έτος 2014 – 2015.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.