Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ανδριανός: Μαθήματα και εξ αποστάσεως στη Σχολή Προπονητών Υγρού Στίβου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Προωθούμε έργα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κολυμβητηρίων».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, παραβρέθηκε στο ΟΑΚΑ στην έναρξη των μαθημάτων της Ενιαίας Σχολής Προπονητών Υγρού Στίβου, που θα λειτουργήσει στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ανδριανός επεσήμανε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του τα εξής: «Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στην Ενιαία Σχολή Προπονητών Υγρού Στίβου που ξεκινά σήμερα τα μαθήματά της. Η ίδρυση και λειτουργία Σχολών Προπονητών ήταν πάγιο αίτημα των ομοσπονδιών και ευρύτερα του αθλητικού κόσμου της χώρας. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ασχολήθηκα με το θέμα αυτό, και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί σήμερα λειτουργούν Σχολές για πολλά αθλήματα, σε όλα τα επίπεδα, για να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρης της χώρας, αλλά και για να δημιουργήσουν εξειδικευμένες θέσεις εργασίας καταρτισμένων επαγγελματιών του αθλητισμού. Με μεγάλη ικανοποίηση λοιπόν βλέπω σήμερα τη μεγάλη συμμετοχή 250 σπουδαστών στην Αθήνα, που μαζί με τους άλλους 80 σπουδαστές που έχουν δηλώσει συμμετοχή στη Θεσσαλονίκη, καταδεικνύει την ορθότητα της απόφασης που πήραμε.

Το ιδιαίτερα σημαντικό σ' αυτή την Σχολή για τον Υγρό Στίβο, είναι πως για πρώτη φορά εφαρμόζεται η δυνατότητα της εξ αποστάσεως μάθησης, σε ό,τι αφορά βεβαίως τα θεωρητικά μαθήματα. Πρόκειται για ένα χρησιμότατο εργαλείο, το οποίο διευκολύνει πάρα πολύ την εκπαιδευτική διαδικασία. Προχωράμε λοιπόν με σταθερά βήματα για την προετοιμασία της επόμενης μέρας του ελληνικού αθλητισμού. Ειδικά για τον υγρό στίβο, θέλω με την ευκαιρία αυτή να υπογραμμίσω δύο πράγματα:

Πρώτον, την δουλειά που γίνεται για την τελική αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, που θα πιστοποιήσει την ασφάλεια και τις προδιαγραφές τους. Εδώ στο ΟΑΚΑ, πλέον η αδειοδότηση θα γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΓΑ για να αποφύγουμε οριστικά την επανάληψη φαινομένων όπως, για παράδειγμα, πανελλήνιοι αγώνες να μην μπορούν να γίνουν στο Ολυμπιακό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ λόγο θεμάτων αδειοδότησης.

Και δεύτερον, τα έργα που προωθούμε για την ενεργειακή αναβάθμιση των κολυμβητηρίων, που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα του κόστους λειτουργίας, αλλά και για την κατασκευή νέων κολυμβητηρίων μέσω προγραμμάτων ΣΔΙΤ. Με τις σκέψεις αυτές λοιπόν, και με τη βεβαιότητα ότι ο υγρός στίβος θα συνεχίσει να χαρίζει μεγάλες διακρίσεις στον ελληνικό αθλητισμό, εύχομαι η Σχολή αυτή να συμβάλει ουσιαστικά σ' αυτή την κοινή προσπάθεια».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.