Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η χωροθέτηση έχει σχεδιαστεί ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ιστορικού κέντρου.

Προσπάθειες βελτίωσης της ποιότητας ζωής στην πόλη και αναβάθμισης του περιβάλλοντος κάνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος σχεδιάζει να αποκτήσει υπόγειους κάδους αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων.

Στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Δευτέρα, θα συζητηθεί η έγκριση προμήθειας με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό 80 υπόγειων κάδων αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων συνολικής δαπάνης 984.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων.

Η χωροθέτηση των συστημάτων υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων έχει σχεδιαστεί ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

«Η αρχή θα γίνει σε σημεία όπου έχουμε αναδιαμορφώσεις δρόμων και ανακατασκευές, όπως η πλατεία Χρηματιστηρίου, ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας, η πλατεία Καούδη και σε διάφορους άλλους δημόσιους χώρους», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, σημειώνοντας πως ένα τέτοιο σύστημα είναι περιβαλλοντικά σωστό, άρτιο και συνάδει με ευρωπαϊκή πόλη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.