Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Δοκιμές iOS συσκευών σε νοσοκομεία μειώσαν την θνησιμότητα ασθενών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι δείχνει έρευνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Middlesbrough.

Αν και όλοι μας τον τελευταίο καιρό έχουμε εστιάσει στην ιδέα προσωπικών συσκευών μετρήσεων διάφορων δεδομένων της υγείας μας – το επερχόμενο iWatch είναι ένα παράδειγμα, άλλες Apple συσκευές που βρίσκονται ήδη στο εμπόριο έχουν καταφέρει να φέρουν την δική τους επανάσταση τον χώρο της υγείας και των φαρμάκων.

Σύμφωνα με έκθεση από το Ηνωμένο Βασίλειο γιατροί και νοσοκόμες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Middlesbrough χρησιμοποιούν μια σειρά από iPads και iPod touches για την μεταφορά και απεικόνιση δεδομένων των ασθενών που μέχρι πρότινος γινότανε μόνο σε χαρτί.

Το προσωπικό του νοσοκομείου χρησιμοποιεί iPod Touches για να καταγράψει τα σημαντικά δεδομένα του ασθενή. Με ένα ειδικό λογισμικό εν συνεχεία μπορούν να δημιουργήσουν γραφήματα και να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του καθώς και να έχουν διάφορους συναγερμούς όταν οι ζωτικές αυτές ενδείξεις παρουσιάσουν κάποια υποτροπίαση.

Η κατάσταση του ασθενή επίσης επιβλέπεται και με μια σειρά από iPads που χρησιμοποιούνται από τους γιατρούς κάθε φορά που κάνουν τους καθιερωμένους γύρους τους μέσα στο νοσοκομείο.

Το South Tees Hospitals NHS Foundation Trust ανακοίνωσε μάλιστα την εξασφάλιση £1 εκατομμύριου τον Μάρτιο για την εισαγωγή iPads και iPod Touches στο James Cook University Hospital.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι: «Το μεγάλο πλεονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος είναι η γρηγορότερη κατανόηση και ταυτοποίηση της υγείας του ασθενή που για τον ένα ή άλλο λόγω δεν είναι η επιθυμητή. Σε δοκιμαστικά που έχουμε κάνει σε μια σειρά από νοσοκομεία είχαμε με βάση αυτή την μέθοδο μείωση στις μέρες παραμονής του ασθενή στο νοσοκομείο καθώς και μείωση των περιστατικών που οδήγησαν σε θνησιμότητα».


Πηγή: http://blog.appleworldhellas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.