Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Υπηρέτησαν μαζί στο Αφγανιστάν και έγιναν οι καλύτεροι φίλοι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έκαναν μαζί… θητεία ένας Αμερικανός και ένας σκύλος.

Βρέθηκαν μαζί σε ένα μέρος όπου έζησαν την αγριότητα του πολέμου. Οι Αμερικανοί είχαν στείλει στρατεύματα στο Αφγανιστάν, μέλος των οποίων ήταν ο πεζοναύτης λοχίας Σαμ Γουέτστειν.

Εκεί ο Σαμ, και ενώ πάλευε για τη ζωή του –θέλοντας να επιστρέψει ζωντανός στις ΗΠΑ- έκανε έναν πολύ καλό φίλο. Δέθηκαν σε δύσκολες στιγμές, καθώς βοήθησε ο ένας τον άλλο σε επικίνδυνες αποστολές. Το όνομα αυτού, Μπελ. Πρόκειται για έναν στρατιωτικό σκύλο, ο οποίος είχε εκπαιδευτεί για να εντοπίζει εκρηκτικούς μηχανισμούς και έσωσε περί τις 200 ζωές στρατιωτών κατά τη διάρκεια ολόκληρης της θητείας του.

Οι δυο τους υπηρέτησαν μαζί επτά μήνες και δέθηκαν. Κάποια στιγμή όμως, η θητεία τελείωσε και επέστρεψαν στην πατρίδα. «Έλειπε ένα κομμάτι μου. Προσπαθούσε να καλύψω το κενό», τόνισε ο πεζοναύτης, καθώς αφότου πάτησαν σε αμερικάνικο έδαφος οι δρόμοι τους χώρισαν. Εκείνος στεναχωρήθηκε πολύ, αλλά απ’ ότι φαίνεται το ίδιο και το τρίχρονο λαμπραντόρ.

Σήμερα και έχοντας περάσει τρεις μήνες, οι δυο τους συναντήθηκαν ξανά. Ο Μπελ είχε σταλεί στην Βόρεια Καρολίνα για επιπλέον εκπαίδευση. Λίγο μετά ο Σαμ έμαθε ότι το σκυλάκι θα… έπαιρνε σύνταξη από τον στρατό. Έτσι, φρόντισε να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους μαζί. Πλέον, το λαμπραντόρ θα μένει στο σπίτι του στο Σαν Ντιέγκο, με τον πεζοναύτη, με τον τελευταίο να τονίζει ότι «το κενό που ένιωθα καλύφθηκε πια, καθώς τον έχω δίπλα μου. Είναι υπέροχο, καθώς η φιλία μας είναι πολύ δυνατή».



Σαμ και Μπελ συναντήθηκαν σήμερα ξανά μετά από τρεις μήνες.









Κατά τη διάρκεια της θητείας τους στο Αφγανιστάν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.