Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Προσφορά επιπλέον 8 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του Έμπολα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ε.Ε. έχει δώσει συνολικά 11,9 εκατ. ευρώ για την επιδημία.

Με την επιδημία του αιμορραγικού πυρετού να εξαπλώνεται στη δυτική Αφρική, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι αποδεσμεύει 8 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για τον περιορισμό της.

Η νέα αυτή βοήθεια ανεβάζει στα 11,9 εκατομμύρια ευρώ τους πόρους που έχει διαθέσει η Επιτροπή από την αρχή της χρονιάς για την καταπολέμηση της επιδημίας του Έμπολα, εξαιτίας της οποίας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα.

Παράλληλα η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εγκαταστήσει «τις επόμενες ημέρες» ένα κινητό εργαστήριο, πιθανόν στη Σιέρα Λεόνε, όπου θα γίνονται έλεγχοι για την ανίχνευση του ιού.

«Το να σώσουμε ζωές και να προσφέρουμε επιπλέον βοήθεια στη δυτική Αφρική είναι περισσότερο από ποτέ μια επείγουσα προτεραιότητα», δήλωσε ο Άντρις Πίμπαλγκς, ο ευρωπαίος επίτροπος Ανάπτυξης.

Οι πόροι αυτοί θα δοθούν στον ΠΟΥ, ο οποίος προσφέρει εξοπλισμό και συμβουλές αλλά και συντονίζει την επιδημιολογική εποπτεία, καθώς και στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα (MSF), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.