Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Έναν αιώνα λειτουργίας έκλεισε η Διώρυγα του Παναμά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το κανάλι παραδόθηκε από τις ΗΠΑ στον Παναμά το 1999.

Τα εκατοστά γενέθλια της Διώρυγας του Παναμά, η οποία έχει χαρακτηριστεί ένα από τα 7 θαύματα του σύγχρονου κόσμου, γιορτάστηκαν με μια γιγαντιαία τούρτα μήκους τεσσάρων μέτρων και υπό τους ήχους τοπικών συγκροτημάτων.

Η διάνοιξη της Διώρυγας ξεκίνησε το 1905, υπό αμερικάνικη διοίκηση. Κατά την διάρκεια των έργων, εκατοντάδες εργάτες έχασαν τη ζωή τους, κυρίως από ασθένειες. Όταν το έργο ολοκληρώθηκε το 1914, θεωρήθηκε ένα από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου. Στις 31 Δεκεμβρίου του 1999, η διώρυγα παραδόθηκε από τις ΗΠΑ στον Παναμά.

Το κανάλι που ενώνει τον Ειρηνικό με τον Ατλαντικό Ωκεανό, εξακολουθεί να έχει εξαιρετική σπουδαιότητα για την παγκόσμια ναυτιλία και τις θαλάσσιες μεταφορές.

Η οικονομία του Παναμά εξαρτάται σχεδόν εξ΄ ολοκλήρου από τη διώρυγα. Περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια εισρέουν κάθε χρόνο στα δημόσια ταμεία από τα τέλη χρήσης του καναλιού

Επόμενος στόχος είναι η διαπλάτυνση. Παρά τις καθυστερήσεις, το έργο της κατασκευής ενός τρίτου συστήματος καναλιών προχωράει και θα παραδοθεί στις αρχές του 2016.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.