Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις ωρομισθίων για 49 ειδικότητες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι.

Από τις 19 έως και τις 22 Αυγούστου καλούνται οι εκπαιδευτικοί 49 ειδικοτήτων των κατηργημένων κλάδων να καταθέσουν αιτήσεις για να εργαστούν ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί. Συγκεκριμένα το υπουργείο Παιδείας αναφέρει σε έγγραφό του ότι προχωρά στην πιο πάνων πρόσκληση καθώς προγραμματίζεται η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την παράταση της εφαρμογής των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 82 ν.4172/2013 (ΦΕΚ 167/23.07.2013 τ.Α΄) και κατά το σχολικό έτος 2014-2015, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλά οι προαγωγικές , απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις των μαθητών των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ στις καταργημένες ειδικότητες, και να ολοκληρωθεί η φοίτηση στις ως άνω ειδικότητες της Δ’ τάξης Εσπερινών ΕΠΑΛ.

Θυμίζουμε ότι οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί μπορούν να εργαστούν έως 8 ώρες εβδομαδιαίως και πληρώνονται για τις ώρες που εργάζονται ενώ δεν πληρώνονται τις αργίες και τις διακοπές. Επίσης όσοι επιθυμούν να εργαστούν ως ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορούν να δηλώσουν τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μιας Περιφέρειας. Για παράδειγμα μπορεί κάποιος εκπαιδευτικός που θα επιλέξει την Περιφέρεια Θεσσαλίας να δηλώσει τις ΔΔΕ Λάρισα, Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας. Όσον αφορά τα ένσημα οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τόσα ένσημα όσα και οι ημέρες εργασίας. Δηλαδή αν κάποιος εκπαιδευτικός εργάζεται 2 ώρες, 4 μέρες θα έχει 4 ένσημα των εβδομάδα.

Επίσης κάνουμε γνωστό ότι στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς δεν υπάρχουν κυρώσεις σε περίπτωση άρνησης μιας θέσης ούτε φυσικά διαγράφονται από τον πίνακα των ωρομισθίων. Αν λοιπόν κάποιος κληθεί σε ένα σχολείο που δεν επιθυμεί να εργαστεί ενημερώνει την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης και την επόμενη φορά που εμφανιστεί κάποιο κενό θα είναι ξανά υποψήφιος για να το διεκδικήσει.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν οι εκπαιδευτικοί από την εγκύκλιο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.