Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Μεγαλόσωμα τετράποδα, τα νέα σύμβολα πλούτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το νέο στάτους της ευημερίας: Μεγάλα σκυλιά, μεγάλα πορτοφόλια, μεγάλα σπίτια.

Ξεχάστε τα ακριβά κοσμήματα και τα γρήγορα, αστραφτερά αυτοκίνητα. Στο Χονγκ Κονγκ, τα γιγαντόσωμα σκυλιά αποτελούν το νέο στάτους.



Τετράποδα όπως τα χάσκι, οι γερμανικοί ποιμενικοί και τα Θιβετιανά Μαστίφ, είναι μερικές από τις πολυπόθητες ράτσες που θεωρούνται σύμβολα ευημερίας στην κινεζική επικράτεια.

«Οι άνθρωποι που έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα Αγίου Βερνάρδου, αισθάνονται απίστευτα περήφανοι», δηλώνει ο Sally Andersen, ιδρυτής του Rescue Dog στο Χονγκ Κονγκ. «Είναι σαν να αγοράζεις ένα μοντελάκι από διάσημο σχεδιαστή: είναι συνώνυμο του στάτους», αναφέρει στο CNN. «Τους κάνει να αισθάνονται καλά, με τον ίδιο τρόπο που οι άνδρες αρέσκονται να οδηγούν Ferrari ή Maserati».

Τα χάσκι πωλούνται για περισσότερα από 1000 δολάρια ενώ η τιμή για ένα εξωτικό Θιβετιανό Μαστίφ μπορεί να ξεπεράσει και το ένα εκατομμύριο.

Πάντως, οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων, εκφράζουν την ανησυχία τους αναφορικά με αυτή την τάση. Όπως υποστηρίζουν, ορισμένες ράτσες υποφέρουν στο κλίμα του Χονγκ Κονγκ και πως αδίστακτοι κτηνοτρόφοι ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.