Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

50 χτυπήματα με μαστίγιο σε γυναίκα για προσβολή στις Αρχές

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα δικαστήριο στη Σαουδική Αραβία επικύρωσε σήμερα την καταδικαστική απόφαση με την οποία επιβάλλεται σε μια επιχειρηματία φυλάκιση ενός μήνα και να υποστεί 50 χτυπήματα με μαστίγιο, διότι είχε προσβάλει στελέχη της υπηρεσίας προάσπισης των ηθών της σαουδαραβικής αστυνομίας κατά την διάρκεια μιας αντέγκλησης, όπως έγραψε η εφημερίδα αλ Μεδίνα.

Η ιδιαίτερα σκληρή συμπεριφορά της υπηρεσίας αυτής της αστυνομίας έχει γίνει στόχος επανειλημμένων επικρίσεων στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης στο βασίλειο τα τελευταία χρόνια, καθώς προκαλεί τριβές στις σχέσεις των πολιτών με τον κρατικό μηχανισμό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το εφετείο στην Μέκκα επικύρωσε την απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου στην Τζέντα, το οποίο είχε κρίνει τη γυναίκα ένοχη για «περιύβριση αρχής», και διότι είχε αποκαλέσει «ψεύτες» τα μέλη της υπηρεσίας προάσπισης των ηθών της αστυνομίας, ανέφερε η εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μια περίπολος μπήκε στο καφέ που της ανήκει για να διαπιστώσει εάν και κατά πόσον παραβιάζονταν οι κανόνες της δημοσίας αιδούς ή άλλοι νόμοι στο συντηρητικό βασίλειο. Ορισμένοι από τους υπαλλήλους της έτρεξαν να φύγουν διότι παραβίαζαν τους νόμους περί παράτυπης μετανάστευσης.

Η υπηρεσία, η επίσημη ονομασία της οποίας είναι Επιτροπή για την Προώθηση της Αρετής και την Αποτροπή της Έκλυσης των Ηθών, είχε δημιουργηθεί το 1926 με αποστολή την επιτήρηση της δημόσιας συμπεριφοράς στη Σαουδική Αραβία, η οποία ακολουθεί την αυστηρή ουχαμπίτικη σχολή του σουνιτικού ισλάμ.

Περιπολεί τους δρόμους και δημόσιους χώρους όπως τα εμπορικά κέντρα και εγγυάται την επιβολή των αυστηρών ενδυματολογικών κανόνων και του κλεισίματος για 30΄ της ώρας κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής, της εσπερινής προσευχής και κατά τη δύση του ηλίου.

Το 2012, ο Σαουδάραβας μονάρχης Αμπντάλα είχε καθαιρέσει τον επικεφαλής της θρησκευτικής αστυνομίας έπειτα από μια σειρά επεισοδίων, όπως την καταγραφή σε βίντεο μελών της να παρενοχλούν οικογένειες σε ένα εμπορικό κέντρο, αλλά και εξαιτίας θανατηφόρων τροχαίων που προκάλεσαν μέλη τους καταδιώκοντας υπόπτους.

Σημειώνεται ότι η υπηρεσία έχει εμπλακεί σε μια σειρά από αμφιλεγόμενα επεισόδια τα τελευταία δύο χρόνια, περιλαμβανομένων κι άλλων θανατηφόρων τροχαίων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.