Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Καλοκαιρινές δραστηριότητες για μεγάλους και μικρούς!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από βόλτες στην παραλία μέχρι παιχνίδι σε έναν δροσερό εσωτερικό χώρο, το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας.

Δείτε μερικές από τις αγαπημένες μας οικογενειακές δραστηριότητες.

Βόλτα στην παραλία



Η θάλασσα δεν είναι μόνο για να κολυμπάμε. Ενδείκνυται και για βόλτα. Επιλέξτε ένα ζεστό απόγευμα και πηγαίνετε μια βόλτα στην παραλία χέρι – χέρι με τα μικρά σας. Παίξτε μαζί τους και φωτογραφίστε τις πατούσες σας στην άμμο ή μαζέψτε χρωματιστά κοχύλια και πέτρες που ξετρελαίνουν τα παιδιά. Είναι κάτι που μπορούν να πάρουν σπίτι και να τους θυμίζει το όμορφο καλοκαίρι όλο το χειμώνα. Αν μάλιστα έχετε κορίτσια μπορείτε να φτιάξετε βραχιολάκια για το χέρι ή ένα κολιέ για το λαιμό. Γενικότερα τα κοχύλια και οι πέτρες με λίγη φαντασία και χρόνο δεν είναι μόνο ένα καλοκαιρινό trend αλλά ότι πρέπει για χειροτεχνίες.


Φτιάξτε φρουτώδεις και δροσιστικές απολαύσεις



Υπάρχουν πολλές μέρες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όπου ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στα ύψη και τα παιδιά δεν μπορούν να βγουν να παίξουν έξω. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο χρόνος που θα περάσουν μες το σπίτι δεν μπορεί να είναι διασκεδαστικός και παραγωγικός. Δροσίστε τα παιδιά σας φτιάχνοντας όλοι μαζί γρανίτα με τα αγαπημένα τους φρούτα. Δείτε σε σχετικά άρθρα του baby υπέροχες συνταγές για γρανίτα και παγωτό που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά τους αφού όλοι ξέρουμε πόσο πολύ τους αρέσει να «χώνονται» στην κουζίνα!
Πηγαίνετε για ένα πικ νικ οικογενειακώς



Πάρτε το ψάθινο καλάθι σας, γεμίστε το με καλούδια και πηγαίνετε όλοι μαζί για ένα πικ νικ στην παραλία ή στο πάρκο της γειτονιάς σας. Αν μάλιστα κάνετε διακοπές στο χωριό το πικ νικ είναι ότι πρέπει για να περάσετε χρόνο όλοι μαζί οικογενειακώς και θα μείνει ως μια πολύ ωραία ανάμνηση των διακοπών τους στα παιδιά σας. Αφήστε τα να φάνε όπως θέλουν χωρίς να γκρινιάζετε για τα ψίχουλα και απολαύστε την ύπαιθρο και τις ομορφιές της φύσης γύρω σας.

Πλατσουρίστε στην πόλη



Για τις οικογένειες που ζουν σε μητροπολιτικές περιοχές όπου η πρόσβαση στην παραλία είναι δύσκολο κατόρθωμα, αναζητήστε λίγες ανάσες δροσιάς στα τοπικά πάρκα και αφήστε τα παιδιά να παίξουν.

Εσάς τι σας αρέσει να κάνετε το καλοκαίρι με την οικογένειά σας;


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.