Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Φυλή του Αμαζονίου στην πρώτη της επαφή με τον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βγαίνει για πρώτη φορά από το δάσος - Δείτε φωτογραφίες και το βίντεο.

Την πρώτη της επαφή με τον έξω κόσμο είχε μια φυλή από τον Αμαζόνιο. Όπως βλέπουμε στο βίντεο που γυρίστηκε στις 30 Ιουνίου, είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν από το δάσος και έρχονται σε επαφή με κατοίκους.

Η φυλή αναγκάστηκε, σύμφωνα με την Dailymail, να εγκαταλείψει την περιοχή της λόγω της υλοτομίας αλλά και της δράσης συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών. Η φυλή φαίνεται ότι έφτασε κοντά σε περιοχές με σύγχρονα χωριά και η πρώτη τους επαφή με τους εκεί κατοίκους καταγράφηκε σε βίντεο.

Τρεις άνδρες αρχικά εμφανίστηκαν στην άλλη όχθη του ποταμού. Οι κάτοικοι τους φώναξαν και για να τους δελεάσουν ένας από αυτούς άρχισε να επιδεικνύει δυο τσαμπιά με μπανάνες. Στην αρχή ήταν πολύ διστακτικοί αλλά στη συνέχεια πέρασαν το ποτάμι και πήραν τις μπανάνες.



Με λίγες λέξεις και νοήματα οι ντόπιοι τους έπεισαν ότι δεν κινδυνεύουν αν και στην απέναντι όχθη ένας από αυτούς παρέμενε κρατώντας στο χέρι ένα όπλο που μοιάζει με καραμπίνα.




Ο Carlos Travassos, από την ομάδα των εμπειρογνωμόνων που επισκέφθηκαν την φυλή, δήλωσε ότι οι άνθρωποι έψαχναν για όπλα και φαγητό και μετά επέστρεφαν μέσα στο δάσος. Ο ίδιος ανέφερε ότι τα μέλη της φυλής σφύριζαν και μιμούνταν τις κραυγές των ζώων. Στην δεύτερη επίσκεψή τους στην φυλή, οι επιστήμονες έφεραν μαζί τους και δύο μεταφραστές που μιλούσαν την διάλεκτο των Panoan. Ένας από τους διερμηνείς ανέφερε ότι η φυλή υπέφερε από γρίπη και διφθερίτιδα και τα μέλη της δήλωσαν ότι είχαν υποστεί επίθεση από «μη γηγενείς ανθρώπους». Οι μεταφραστές εξήγησαν ότι είναι φανερό πως η φυλή αναζητά όπλα, συμμάχους και φαγητό. 

Σύμφωνα με τη Funai, στην περιοχή της Βραζιλίας επιζούν 67 φυλές που δεν διατηρούν επαφές με τον έξω κόσμο, αν και γνωρίζουν την ύπαρξή του. Στην τελευταία απογραφή της χώρας καταγράφηκαν 500.000 αυτόχθονες, οι οποίοι ζουν μεταξύ των 190 εκατομμυρίων υπόλοιπων Βραζιλιάνων.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.