Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Εξαρθρώθηκε η σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τους αφαιρούσαν με απάτες και κλοπές χρήματα και κοσμήματα.

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένα άτομα.

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της 29-7-2014, στις Αχαρνές Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, του Τ.Α. Αχαρνών και της Ο.Π.Κ.Ε., τέσσερις (4) ημεδαποί (ΡΟΜΑ) τρεις (3) άνδρες και μία (1) γυναίκα και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κλοπές και απάτες κατά συναυτουργία και παράβαση του Ν. Περί Όπλων. Αναζητείται μία (1) ακόμα γυναίκα μέλος της ομάδας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας το τελευταίο εξάμηνο διέπρατταν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, απάτες και κλοπές σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων. Τα μέλη της ομάδας προσέγγιζαν τους ηλικιωμένους, εμφανιζόμενοι με διάφορες ιδιότητες και κατάφερναν να αποσπούν από αυτούς χρηματικά ποσά και κοσμήματα, πείθοντάς τους ότι ενεργούσαν εκ μέρους συγγενικών τους προσώπων, τα οποία είτε είχαν οικονομικές οφειλές προς τους ίδιους, είτε είχαν οικονομικές εκκρεμότητες με τις Δ.Ο.Υ., όπου θα μεσολαβούσαν για τη τακτοποίηση τους.

Όπως διαπιστώθηκε από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, είκοσι οκτώ (28) απάτες και μία (1) κλοπή.

Μετά από έρευνα στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα πιστόλι με 17 φυσίγγια των 7,65 χιλ.
Δύο σπαθιά με μήκος λάμας 55 και 70 εκατοστά.
Ένα σπαθί τύπου σαμουράι με μήκος λάμας 71 εκατοστά.
Το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.
Τρείς χρυσές αλυσίδες λαιμού.
Δύο (κινητά τηλέφωνα.
Μια αλυσίδα λαιμού.
Ένας χρυσός σταυρός και
Ένα κόσμημα.
Η αξία των αφαιρεθέντων υπερβαίνει τις 53.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.