Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ηλεκτρικό… γιοκ, χλιδή ναι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δημιουργήθηκε ξενοδοχείο χωρίς ρεύμα, φιλικό προς το περιβάλλον – Δείτε το.

Είναι οικολογικό και βρίσκεται στη μέση του… πουθενά. Συγκεκριμένα μοιάζει να αναδύεται μέσα από την έρημο σε απόσταση 16 χλμ. από τη Σίβα. Ο λόγος για ένα «διαφορετικό» ξενοδοχείο, το οποίο προκαλεί το ενδιαφέρον και η φήμη του έχει αρχίσει να κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Το συγκεκριμένο συγκρότημα στην Αίγυπτο δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα και απαγορεύει τη χρήση των κινητών τηλεφώνων έξω από τα υπνοδωμάτια. Για να καταλάβετε φωτίζεται με κεριά αλλά και με πυρσούς, δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό περιβάλλον.

Βέβαια, η χλιδή και η πολυτέλεια δε λείπουν, γι’ αυτό και άρχισε να συγκεντρώνει επισκέπτες όπως ο Πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα του Κόρνογουολ. Πάντως, το εν λόγω ξενοδοχείο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, όχι μόνο λόγω φωτισμού. Τα κτίρια που απαρτίζουν συγκρότημα των 40 υπερπολυτελών δωματίων «Adrère Amellal», είναι πήλινα και έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να δένουν με το περιβάλλον της ερήμου. Ελιές, φοίνικες αλλά και η αλυκή που βρίσκεται κοντά του συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από παραμύθια.

Οι παχιοί πήλινοι τοίχοι απορροφούν τη θερμότητα του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας, διατηρώντας μια δροσερή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του ξενοδοχείου. Τη νύχτα πάλι, όταν η θερμοκρασία πέφτει οι τοίχοι ακτινοβολούν τη θερμότητα που έχουν απορροφήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας δημιουργώντας ένα ιδανικό, ευχάριστα ζεστό περιβάλλον.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.