Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Σύνταξη – εξπρές για 105.000 ασφαλισμένους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κύμα φυγής στη σύνταξη καταγράφεται τη φετινή χρονιά και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς χιλιάδες ασφαλισμένοι επισπεύδουν την έξοδό τους υπό τον φόβο νέων αλλαγών στο Ασφαλιστικό σύστημα.

Ενδεικτικό της έκτασης που έχει πάρει η φυγή είναι πως τέσσερις στους δέκα δημοσίους υπαλλήλους που θεμελίωσαν τα προηγούμενα χρόνια δικαίωμα (με 25ετία), ετοιμάζονται φέτος να πάρουν σύνταξη.

Ειδικοί στην κοινωνική ασφάλιση εκτιμούν πως μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να βγουν στη σύνταξη 105.000 ασφαλισμένοι από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, παρότι και το 2013 ήταν έτος μαζικής φυγής.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι οι ασφαλισμένοι φοβούνται νέες παρεμβάσεις τόσο στα όρια ηλικίας όσο και στις παροχές (συντάξεις και εφάπαξ).

Οι πιέσεις της τρόικας για περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με τις επερχόμενες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού συντάξεων και εφάπαξ προκαλούν αναστάτωση στους ασφαλισμένους.
Στην έξοδο πρωτοστατούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς εκτιμάται πως θα αποχωρήσουν σχεδόν 35.000 άτομα (όταν πέρυσι ήταν περίπου 25.000 με 28.000 οι αποχωρήσεις).

Ενδεικτικά αναφέρεται πως στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων σε επτά μήνες κατατέθηκαν 11.5000 αιτήσεις για χορήγηση εφάπαξ, όταν πέρυσι όλη τη χρονιά είχαν κατατεθεί 18.000.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.