Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

«Εξαφάνισαν» 100.000 ελέφαντες σε μια τριετία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκότωσαν το 64% του πληθυσμού τους στην Κεντρική Αφρική.

Μαζική… σφαγή. Η λαθροθηρία για ελεφαντόδοντο ανθεί στην Αφρική και τα αποτελέσματα είναι τόσο λυπηρά όσο και καταστροφικά για το περιβάλλον. Οι κυνηγοί δεν υπολογίζουν τίποτα προκειμένου να αποκτήσουν αυτό που θέλουν, έστω και αν διαπράττουν έγκλημα.

Την τελευταία τριετία έχουν σκοτώσει 100.000 ελέφαντες, κάτι που βέβαια είναι παράνομο. Μόνο το 2011 «εξαφάνιζαν» έναν στους δώδεκα ελέφαντες. Πλέον, έχει αφανιστεί το 64% των συμπαθέστατων ζώων στην Κεντρική Αφρική! Αυτό προκύπτει από μια έρευνα που διεξήχθη από την Εθνική Ακαδημία Επιστημών –με επικεφαλής τον Τζορτζ Γουάιτμαγιερ του Πανεπιστημίου του Κολοράντο , τα αποτελέσματα της οποίας δημοσίευσε το National Geographic.

Το ελεφαντόδοντο έχει μεγάλη ζήτηση, ιδίως στην Κίνα και η ανησυχία για το μέλλον των ελεφάντων στην Αφρική ολοένα και μεγαλώνει. Η μεγαλύτερη σφαγή των τελευταίων χρόνων έγινε το 2012 στο Καμερούν και συγκεκριμένα στο Εθνικό Πάρκο Bouba Ndjidah. Το πάρκο γέμισε με νεκρούς ελέφαντες από τους λαθροθήρες οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με χειροβομβίδες και καλάζνικοφ.

«Κανείς δε γνωρίζει ουσιαστικά πόσοι ελέφαντες σκοτώνονται ετησίως στην συγκεκριμένη ήπειρο. Κάποιοι προσπαθούν να μιλήσουν για συγκεκριμένους αριθμούς κάθε χρόνο, αλλά αυτά είναι απλώς εικασίες. Η πρώτη πιο εμπεριστατωμένη εκτίμηση είναι αυτή που δημοσιεύουμε», τονίζει ο Γουάιτμαγιερ.

Μάλιστα, τονίζεται πως οι κυνηγοί ελεφάντων έχουν πάρει… φόρα πια και οι Αρχές δεν ξέρουν πώς να τους σταματήσουν, καθώς προπονούνται κιόλας για να γίνονται συνεχώς καλύτεροι. Εξοπλίζονται συνεχώς και τον περασμένο Φεβρουάριο θέλησαν να δουν και κατά πόσο μπορούν να σκοτώσουν και με άλλους τρόπους. Όπως; Χρησιμοποίησαν δηλητηριασμένα βέλη σε εικονικούς στόχους και έτσι σκότωσαν έναν από τους πλέον αγαπητούς ελέφαντες στην Κένυα, τον Τομ Ίαρ και στη συνέχεια και άλλον έναν, τον Σατάο.

Οι τόσοι σκοτωμοί επέφεραν την απαγόρευση από πλευράς ΗΠΑ στο εμπόριο του ελεφαντόδοντου, αλλά τα νούμερα δείχνουν ότι η λαθροθηρία δεν μειώθηκε και παράλληλα δεν μπορεί να… ισοφαριστεί και από τις γεννήσεις νέων ελεφάντων. Το πρόβλημα είναι μεγάλο στην Αφρική, όπως αποτυπώνεται και στον χάρτη.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.