Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Σε ιστορικό υψηλό οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζει να ανεβαίνει η μέση θερμοκρασία στον πλανήτη.

Πριν από λίγες ημέρες η αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία δημοσίευσε στο διαδίκτυο την έκθεση με τίτλο «The State of the Climate in 2013», σύμφωνα με την οποία τα αέρια του φαινομένου του θερμοκηπίου, η στάθμη των ωκεανών, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία και άλλοι περιβαλλοντικοί παράγοντες-κλειδιά… βρίσκονται σε άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η έκθεση, την οποία συνέταξαν 425 επιστήμονες από 57 χώρες, παρέχει μια λεπτομερή ενημέρωση γύρω από τους παγκόσμιους κλιματικούς δείκτες, αξιοσημείωτα καιρικά γεγονότα και άλλα στοιχεία που συλλέχτηκαν από σταθμούς παρακολούθησης του περιβάλλοντος σε αέρα, γη, θάλασσα και πάγο.

«Τα συμπεράσματα της έκθεσης ενισχύουν αυτό που οι επιστήμονες έχουν παρατηρήσει εδώ και δεκαετίες: ότι ο πλανήτης μας γίνεται ολοένα και πιο θερμός» ανέφερε η Kathryn Sullivan από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι κλιματολόγοι αναφέρουν επίπεδα-ρεκόρ στα αέρια του θερμοκηπίου, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, το μεθάνιο και το υποξείδιο του αζώτου, που ευθύνονται για την παγίδευση της θερμότητας στο εσωτερικό της γήινης ατμόσφαιρας καθιστώντας την επιφάνεια του πλανήτη ολοένα και πιο θερμή.

Οι συντάκτες της έκθεσης τονίζουν ότι οι εκπομπές αερίων που προέρχονται από την καύση ορυκτών καυσίμων έφτασε την περασμένη χρονιά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Για την αντιμετώπιση των δυσοίωνων κλιματικών τάσεων, όπως παρουσιάζονται στην έκθεση, ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Κλιματικών Δεδομένων, Tom Karl, συνέκρινε τη Γη σε ένα άτομο που προσπαθεί να διατηρήσει το σωματικό του βάρος, βάζοντας μόνο ένα κιλό κάθε χρόνο, σημειώνει σε δημοσίευμά του το LiveScience.

«Συνεχίζουμε να παίρνουμε περισσότερα κιλά από χρόνο στο χρόνο» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.