Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Διατροφή για αντιμετώπιση στρες και ξεκούραση!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα, το στρες και οι κακές διατροφικές συνήθειες οδηγούν πολλούς ανθρώπους σε ένα συνεχές αίσθημα κούρασης ενώ ατονούν το ανοσοποιητικό τους σύστημα κάνοντάς τους επιρρεπείς σε ασθένειες καμιά φορά και επικίνδυνης μορφής.

Η ευθύνη για την αλλαγή αυτής της κατάστασης βρίσκεται στα χέρια του καθενός και οι δικαιολογίες έχουν μόνο μία πολύ μικρή θέση! Μερικές συμβουλές για τους τολμηρούς:

Καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά

Η βελτιστοποίηση του μεταβολισμού απαιτεί βιταμίνες και μέταλλα σε άφθονες ποσότητες που «ξεκλειδώνουν» τις ενεργειακές δυνατότητες του οργανισμού. Εάν ο οργανισμός δεν προσλαμβάνει τα απαραίτητα συστατικά από τις τροφές, τότε το άτομο αυτό υποφέρει από συνεχή κούραση και νωθρότητα. Ιδανικές τροφές που περιέχουν μεγάλες ποσότητες θρεπτικών συστατικών είναι : λαχανικά, όσπρια, ξηροί καρποί, σπόροι, φρούτα, τροφές ολικής αλέσεως, και άπαχες ζωικές πρωτεΐνες.

Καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι οι «οδοκαθαριστές» του οργανισμού μας! Καταπολεμούν εκείνες τις ουσίες που προκαλούν κούραση και οδηγούν σε αρρώστιες. Τα φρούτα - ιδίως αυτά με έντονα χρώματα όπως τα βατόμουρα, τα πεπόνια κ.ά. - και τα λαχανικά – ιδίως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το λάχανο, το μπρόκολο, και το σπανάκι - περιέχουν χιλιάδες αντιοξειδωτικές ουσίες που μπορούν να επιτελέσουν αυτό το έργο.

Επικεντρωθείτε στα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Η πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα διατροφή βελτιώνει τη διάθεση, τη μνήμη και τη σκέψη. Προσπαθήστε να λαμβάνετε τουλάχιστον μία τροφή την ημέρα που αποτελεί πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων όπως τα ψάρια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά ή τα καρύδια.

Κάντε το πρωινό προτεραιότητα

Οι Έλληνες, θα λέγαμε, δεν είμαστε οι πιο φανατικοί του πρωινού…μεγάλο λάθος! Σύμφωνα με έρευνες, ένα καλό πρωινό ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και μας δίνει ενέργεια μέχρι το μεσημεριανό γεύμα. Ένα ιδανικό πρωινό περιλαμβάνειδημητριακά ολικής αλέσεως με ξηρούς καρπούς, φρούτα, ψωμί ολικής αλέσεως ή ακόμα και το φαγητό από την προηγούμενη ημέρα!

10 τροφές-καύσιμα

Στόχος: Προσθέστε στην εβδομαδιαία διατροφή σας όσο δυνατόν περισσότερες από τις παρακάτω 10 τροφές.
Αμύγδαλα ή άλλοι ανάλατοι ξηροί καρποί)
Αβοκάντο
Κάρδαμο, λάχανο ή σπανάκι
Λιναρόσποροι
Λευκά όσπρια
Χουρμάδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα
Βατόμουρα ή φράουλες
Λαχανικά ή φυτά θάλασσας
Σόγια


Πηγή: http://www.boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.