Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Στο σφυρί πόλη των ΗΠΑ για 1,5 εκατ. δολάρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λέγεται Αλαντίν και έχει 15 κατοίκους.

Σε περίπτωση που διαθέτετε 1,5 εκατομμύριο δολάρια και θέλετε να τα ξοδέψετε μπορείτε να… αγοράσετε μια πόλη. Κι όμως, ονομάζεται Αλαντίν, βρίσκεται στην πολιτεία του Γουαϊόμινγκ στις ΗΠΑ και βγαίνει στο σφυρί.

Η μικρή αυτή πόλη έχει μόλις 15 κατοίκους –από πέντε οικογένειες όλες κι όλες- οι οποίοι ζουν σε μία έκταση 300 στρεμμάτων. Παράλληλα, διαθέτει 15 κτίρια, μεταξύ των οποίων και ένα πλήρως λειτουργικό παντοπωλείο. Εκτός αυτών, διαθέτει μαγαζί για προμήθειες ψαρέματος, αλλά και καταστήματα με μαναβική, αντίκες, είδη τέχνης και μπυραρίες. Πάντως, όποιος το κάνει το τόλμημα, θα πρέπει να έχει κατά νου ότι θα χρειαστεί να εργαστεί σκληρά και μάλιστα επτά μέρες τη βδομάδα, όπως είναι οι ρυθμοί της αγοράς στην μικρή πόλη.

Ιδιοκτήτες της πόλης Αλαντίν είναι ο Ρικ Μπρενγκλ και η σύζυγός του Τζούντι, οι οποίοι αγόρασαν την πόλη προ 28 ετών. «Ο σύζυγός μου μού αγόρασε την πόλη όταν τα παιδιά μας πήγαν στο πανεπιστήμιο. Τώρα θέλουμε να πάμε παρακάτω» δήλωσε η Τζούντι Μπρένγκλ, η οποία την είχε δεχθεί ως δώρο (!).

Να σημειωθεί ότι η Αλαντίν δεν είναι η πρώτη πόλη που βγαίνει στο σφυρί. Πέρυσι πωλήθηκε σε δημοπρασία η πόλη Μπιούφορντ στις Η.Π.Α. που έχει έναν μόνο κάτοικο, ο οποίος εκτελεί και καθήκοντα δημάρχου (είναι δηλαδή δήμαρχος του εαυτού του) έναντι 900 χιλιάδων δολαρίων.



Οι ιδιοκτήτες της πόλης, το ζεύγος Μπρεγκλ.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.