Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΕΣΑμεΑ: Ο Ι. Βαρδακαστάνης στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο των Κρατών της UNCRPD

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 06.06.2014


Αρ. Πρωτ.: 2369

Επίσκεψη στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη εβδομάδα, 8-13 Ιουνίου, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της IDA (International Disability Alliance, Παγκόσμια Οργάνωση για την Αναπηρία), για την 7η Σύνοδο των Κρατών που έχουν κυρώσει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία (UNCRPD), μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Βαρδακαστάνης θα συναντηθεί την Κυριακή 8 Ιουνίου με τον πρόεδρο της Rehabilitation International Jan Monsbakken, ενώ την Δευτέρα 9 Ιουνίου θα είναι ομιλητής στην έναρξη του Civil Society CRPD Forum, που διοργανώνουν η IDA και άλλες οργανώσεις της Κοινωνίας των πολιτών πάντα πριν την έναρξη της Συνόδου. Την ίδια ημέρα, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ θα παραθέσει δεξίωση προς τιμήν του κ. Βαρδακαστάνη, με την επικείμενη λήξη της θητείας του ως πρόεδρος της IDA στις 30 Ιουνίου.

Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ο κ. Βαρδακαστάνης και στελέχη και μέλη της IDA θα πραγματοποιούν συναντήσεις και επαφές με εκπροσώπους Μόνιμων Αντιπροσωπειών Κρατών στον ΟΗΕ, για τα ζητήματα της Αναπηρίας. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εκπρόσωποι της Ελλάδας, της ΕΕ, της Νέας Ζηλανδίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Φιλανδίας, του Παναμά, της Κολομβίας, της Ιταλίας κλπ.

Όλη την εβδομάδα η ΕΣΑμεΑ θα ενημερώνει με δελτία Τύπου για τα αποτελέσματα των συναντήσεων.

Παρακαλούμε για την κάλυψη.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 97-2003 (99 KB)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.