Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Έζησε έναν χρόνο στο δάσος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Claire Dunn ήταν δημοσιογράφος και συγγραφέας όταν αποφάσισε να αφήσει τα πάντα πίσω της στην πόλη και να ζήσει για έναν ολόκληρο χρόνο ως ερημίτισσα στα αυστραλιανά δάση.





Χωρίς να πάρει μαζί της τίποτα που να της θυμίζει πολιτισμό κατάφερε να επιβιώσει τρώγοντας νυχτερίδες και φίδια, έφτιαξε το δικό της καταφύγιο με κλαδιά και φύλλα και άναψε τη φωτιά της με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο, τρίβοντας πέτρες ή ξύλα και προσπαθώντας να παράγει έστω μια σπίθα.



«Η δυσκολία ήταν μεγάλη στην αρχή αλλά μετά από έναν μήνα είχα μάθει τα βασικά για την επιβίωσή μου. Ήξερα τι θα φάω, πώς θα το μαγειρέψω αλλά και πού θα το βρω. Δυσκολεύτηκα με τη βροχή γιατί τα καταλύματά μου ήταν από κλαδιά και φύλλα και γέμιζαν υγρασία και νερά. Έφτιαξα καλάθια μόνη μου με κλαδάκια και ίνες δέντρων για να ψαρεύω στα ποτάμια, ενώ χρησιμοποιούσα ως δόλωμα κρέας από πτηνά ή έντομα και σκουλήκια», λέει η ίδια.



Η εμπειρία της αυτή κράτησε έναν χρόνο και τώρα προετοιμάζει το βιβλίο της σχετικά με αυτό το δύσκολο ταξίδι που έκανε στα δάση της Αυστραλίας. Η αλήθεια είναι, όπως λέει και η ίδια, ότι πέρασε δύσκολα αλλά δυσκολεύτηκε επίσης πολύ να προσαρμοστεί πάλι στη ζωή της πόλης. «Έγινα κλειστοφοβική και δεν μπορώ πια να μένω μέσα σε τέσσερις τοίχους», επισημαίνει.






Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.